NEWS

Valfresco Direkt od sada koristi biorazgradive posude za dostavu hrane iz Valfresco kužine

Valfresco_biorazgradiva ambalaža
16.03.2022. 14:06; ; Početna / Gospodarstvo / Valfresco Direkt od sada koristi biorazgradive posude za dostavu hrane iz Valfresco kužine

Od danas gotova i polugotova jela iz Valamarove online trgovine stižu u biorazgradivim posudama izrađenim od obnovljivih sirovina koje se mogu ponovno koristiti ili kompostirati. Uz dosadašnje papirnate vrećice uvode se i biorazgradive vrećice.

Valamar kontinuirano ulaže u projekte društveno odgovornog poslovanja te kao vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj predvodi primjerom s raznim inicijativama u sklopu programa Zeleni Valamar. Valamar Riviera je prva hotelska kompanija u Hrvatskoj koja je iz upotrebe izbacila plastične slamke te aktivno radi na novim rješenjima koja će postepeno eliminirati upotrebu jednokratne plastike u cjelokupnom poslovanju. Prelazak na biorazgradive posude značajan je iskorak koji će uvelike doprinijeti smanjenju plastičnog otpada.

Osim što su dobre za okoliš, biorazgradive posude imaju mnogo prednosti, pa su tako prikladne za podgrijavanje u mikrovalnoj pećnici i zamrzavanje, a uz to su kompostabilne i mogu se reciklirati odlaganjem u papir.

Valamar je važan partner lokalnim proizvođačima putem Valfresco Direkt online trgovine u koju je uključeno više od 100 malih proizvođača i OPG-ova širom Hrvatske. Valamar će nastaviti i s „plastic free“ inicijativom, kroz zamjenu plastične jednokratne ambalaže onom ekološki prihvatljivom, kao i ostalim inicijativama koje imaju za cilj značajno smanjiti ugljični otisak, doprinijeti odgovornom razvoju destinacija i podržati održivi razvoj turizma u Hrvatskoj.

 

P.I.

Print Friendly, PDF & Email