NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Aminess Wine & Gourmet Nights – u Novigradu kreće nova sezona ekskluzivnih večera u pet sljedova

Aminess Wine & Gourmet Nights (2)
16.03.2022. 14:02; ; Početna / Gospodarstvo / Aminess Wine & Gourmet Nights – u Novigradu kreće nova sezona ekskluzivnih večera u pet sljedova

Turistička kompanija Aminess hoteli i kampovi počinje s petom sezonom uspješnog projekta ekskluzivnih večera Aminess Wine & Gourmet Nights koje organizira u suradnji sa slavnim chefom Davidom Skokom. Prva ovogodišnja večera održat će se 25. ožujka u 19 sati u Aminess Maestral Hotelu, u à la carte restoranu Oliveto.

 Uz chefa Skoku za jelovnik u pet sljedova bit će zadužena i chefica Mattea Beletić iz renomiranog novigradskog restorana Damir i Ornela s kojim Aminess ima priliku surađivati prvi puta, dok će deserte pripremati Željka Bleuš. Naglasak je i dalje na lokalnim namirnicama, u pripremi će se koristiti Aminessovo nagrađivano maslinovo ulje Vergal, a za vinsku ponudu pobrinut će se novigradski vinari.

„Sretni smo da s projektom Aminess Wine & Gourmet Nights ulazimo već u petu sezonu, te smo izrazito ponosni na dugogodišnju suradnju koju imamo sa chefom Skokom, ali i s čitavom novigradskom gourmet scenom. Tako po prvi puta surađujemo i s poznatim restoranom Damir i Ornela. Upravo s njima otvaramo ovogodišnje izdanje projekta, čime i dalje nastavljamo davati snažnu podršku i promociju lokalnom kulinarstvu“, izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.

Nakon ove, ostale večere su na rasporedu svakog zadnjeg petka u mjesecu, sve do listopada. Uz chefa Skoku, na sljedećim terminima svoje će kulinarske vještine prezentirati i neka od brojnih drugih poznatih imena s gastro scene među kojima su Janez Bratovž, Melkior Bašić, Igor Jagodic, Ivana Bekavac, Igor Gudac, Ivana Čulo, Tvrtko Šakota, Jorg Zupan, Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević.

Osim u Novigradu, večere će se ove godine, 13. svibnja i 16. rujna, održati i na Korčuli u Aminess Korčula Heritage Hotelu, gdje će za goste specijalitete pripremati David Skoko i Hrvoje Zirojević.

Cijena za sudjelovanje na Aminess Wine & Gourmet Nights večeri je 380 kuna po osobi, a mjesto za sudjelovanje može se rezervirati na broj telefona 052 858 600 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email