Valfresco Direkt daje podršku domaćim proizvođačima

Valfresco2
13.11.2020. 11:53; ; Početna / Gospodarstvo / Valfresco Direkt daje podršku domaćim proizvođačima

Valamar je početkom lipnja ove godine pokrenuo Valfresco Direkt –  online trgovinu s dostavom koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstava, vinara, maslinara i brojnih drugih domaćih proizvođača s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica, kao i tradicionalnih jela i slastica iz Valfresco Kužine. 

Kroz  suradnju  s  lokalnim gospodarstvima, Valfresco Direkt ima za cilj ojačati  lokalnu  proizvodnju  i  tržišnu  poziciju  malih proizvođača te im omogućiti širu prisutnost i dostupnost. Valamar surađuje sa stotinjak lokalnih partnera i dobavljača s područja Istre, Slavonije i Dalmacije, s ciljem širenja suradnje na zainteresirane partnere iz svih dijelova Hrvatske.  Kroz ovo partnerstvo lokalni proizvođači imaju osiguranu promociju i plasman proizvoda  direktno do krajnjeg kupca koji može biti siguran da dobiva kvalitetne  domaće namirnice i jela pripremljena uz najviše ugostiteljske standarde te Valamar garanciju kvalitete.

Jedan od Valfresco Direkt partnera je i OPG Forto iz mjesta Viškovići u Istri koji se bavi uzgojem više od 27 vrsta ljutih papričica i proizvodnjom pet vrsta umaka kojima je glavni sastojak upravo ljuta papričica. Umaci, kreativnih naziva Jugo, Kogo, Treska, Strela i Cimitar  pripremljeni prema posebnoj recepturi i različitih jačina okusa,  predviđeni su kao idealan dodatak jelima. Vlasnik OPG-a mladi je poduzetnik Stefan Petrović koji je s poslom uzgoja ljutih papričica i proizvodnjom umaka počeo 2017. godine te u kratkom roku postao prepoznat po  kvalitetnim proizvodima. Vlasnik se brine o cijelom procesu  sadnje, uzgoju i branju papričica te pripremi ukusnih umaka. Jedne od  najljućih ljutih papričica na svijetu uzgajaju se u dva velika plastenika, dok je proces pripreme i sazrijevanja umaka dug gotovo dvije godine.

Kao student, kada sam imao samo 22 godine došao sam na ideju sadnje ljutih papričica. Drago mi je što je zemlja u Istri zahvalno područje za sadnju ovog vrlo priznatog i traženog povrća. Svoj OPG sam nazvao Forto, a ime je nastalo s ciljem stvaranja  proizvoda koji će biti pravi istarski ljuti umak i koji  će se od samog početka pa do kraja proizvesti prirodnim putem bez ikakvih dodavanja konzervansa. Sretan sam što su se moji ljuti umaci  pronašli i na online policama Valfresco Direkta“, izjavio je Stefan Petrović.

Usluga Valfresco Direkta uspostavila je novu poveznicu između kontinentalne „zelene“  i obalne „plave“ Hrvatske te je odličan primjer kako upravo turizam može dati značajnu podršku u razvoju lokalne poljoprivrede, obiteljskih gospodarstava, prerade hrane, vinarstva, maslinarstva i brojnih drugih povezanih djelatnosti. Valfresco Direkt je domaća kužina i lokalna špeža koju možete povoljno nabaviti iz udobnosti Vašeg doma. Dostava je osigurana svakog dana, uključujući nedjeljom i blagdanima, a dovoljno je izvršiti narudžbu do 13 sati kako bi proizvodi bili dostavljeni već idućeg dana.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email