VALAMAR TRAIL 2014. ODRŽAVA SE U RAPCU 4.10.2014

valamar-trail
30.09.2014. 19:01; ; Početna / Sport i rekreacija / VALAMAR TRAIL 2014. ODRŽAVA SE U RAPCU 4.10.2014

Na press konferenciji  održanoj 4. listopada 2014. u rabačkom Hotelu Valamar Sanfior sudjelovali su: Andrea Trifoni (direktor utrke), Alen Paliska (Istra bike DMC, specijalist za trail) i Sandi Sinožić (Valamar hoteli i ljetovališta).

Nakon uspješne biciklističke utrke Istria Valamar Terra Magica, Rabac će biti domaćin utrke Valamar Trail koja će se po prvi puta održati u Rapcu 4. listopada 2014. sa startom i ciljem ispred Hotela Valamar Sanfior.

Organizacija utrke je u suradnji sa SRK Alba, Valamar hoteli i ljetovališta i Turističkom zajednicom Labin-i Rabac.

Valamar Trail je trail running utrka, odnosno utrka trčanja u prirodi po označenim stazama, a  sastoji od četiri različite utrke, različite težine, namijenjene svima, od vrhunskih trail trkača do rekreativaca.

„Najboljim trkačima su pripremljene dvije utrke, najduža od 73 km – 2.200 m visinske razlike koja nosi i dva ITRA kvalifikacijska boda za UTMB, te malo kraća od 53 km – 1.550 m visinske razlike koja nosi jedan ITRA kvalifikacijski bod.

Za one koji ne žele cijeli dan provesti u prirodi, pripremljena je utrka polumaratonske dužineo d 21 km – 630 m visinske razlike, a za rekreativce „slatki mali“ trail dužine 13 km s 460 m visinske razlike.“ izjavio je direktor utrke Andrea Trifoni.

Sve staze se prostiru predivnom okolicom Rapca i Labina, a omeđene su Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu.

Natjecatelji će moći uživati u prekrasnim vidicima sa Oštrog, Skitače, Crne Punte, Standara, ali i ulicama starog grada Labina i svim onim starim napuštenim selima diljem staze.

„Na Valamar Trail je prijavljeno 305 natjecatelja iz jedanaest zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Srbija, Kanada, Rusija, Rumunjska, Švedska) rekao je Alen Paliska (Istra bike DMC, specijalist za trail), te pohvalio suradnju sa Valamar hoteli i ljetovališta.

„Počeli smo s manjim projektima, ali sada smo spremni za projekte koji će biti važni i na svjetskoj razini. Rabac i Labin imaju  odličan geomorfološki položaj, a Valamar Trail utrka  ima potencijal u turističkom i sportskom smislu.“

U ime Valamar hoteli i ljetovališta, Sandi Sinožić (direktor operacija destinacija Rabac i Krk) je naglasio dobru suradnju sa Turističkom zajednicom Labin-Rabac  koja daje potporu ovoj ali i manifestacijama koje se održavaju u pred i podsezoni, kao i sa Istra Bike DMC koji radi na promociji cikloturizma i outdoor aktivnosti.

Valamar Trail utrku prepoznali smo kao produkt kojim će se razvijati cluster Rabac-Labin.

Njoj je prethodila utrka Valamar Terra Magica održana u svibnju ove godine, za koju je odlučeno da se održi i dogodine. U planu je označavanje staza i pokrivanje sa GPS-om.

Potrebno je kreirati kompletan produkt koji će se plasirati na tržište i kojima će se obogatit sadržaji i događanja u pred i posezoni, tako da se staze mogu koristiti i van održavanja utrka.

Valamar hoteli i ljetovališta ima viziju razvoja tog segment tržišta.“ zakjučio je Sandi Sinožić

N.M.

Print Friendly, PDF & Email