NEWS
Laguna Ironman 800

Valamar Riviera d.d. najavila investicijski ciklus u Rapcu

2011 Rabac Beach
16.03.2016. 09:59; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar Riviera d.d. najavila investicijski ciklus u Rapcu

Prema revidiranim rezultatima poslovanja za 2015. godinu, Valamar Riviera d.d. ostvarila je ukupne konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 1.294 milijuna kuna, što je povećanje od 18 posto, odnosno 197 milijuna kuna u odnosu na 2014. godinu. Valamar Riviera u prošloj godini ostvarila je EBITDA-u (dobit prije kamata i amortizacije) u iznosu od 423 milijuna kuna, zabilježivši time porast od 49 posto, odnosno 139 milijuna kuna više u odnosu na prethodnu godinu. Na razini Valamara najjači rast prihoda od čak 24 posto ostvaren je u segmentu hotela i ljetovališta od 4* i 5* što je u najvećoj mjeri rezultat uspješne realizacije značajnih ulaganja u repozicioniranje portfelja u više kategorije u proteklih nekoliko godina.

Na jučerašnjoj sjednici, Nadzorni odbor Valamar Rivijere odobrio je investiciju od 196 milijuna kuna u Family Life Bellevue Resort u Rapcu čije se otvorenje planira 2017. godine kojom će se podići kvaliteta i broj smještajnih jedinica od 4* te kreirati brojni novi vodeni, obiteljski, ugostiteljski i sportski, sadržaji. Nadzorni odbor također je odobrio potpisivanje ugovora o trogodišnjoj poslovnoj suradnji s vodećim svjetskim turističkim operatorima TUI Northern Europe, TUI UK i TUI Nordic Holding, u sklopu koje bi Family Life Bellevue Resort u Rapcu 2017. godine postao prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj.

Projekt Family Life Bellevue Resort dio je strateškog razvojnog plana destinacije Rabac u jednu od vodećih odmorišnih destinacija u Hrvatskoj. Valamar Riviera u destinaciju Rabac do 2018. godine planira uložiti ukupno 430 milijuna kuna s ciljem repozicioniranja portfelja na 4* i stvaranja ponude i doživljaja visoke dodane vrijednosti.

Valamar PR

Print Friendly, PDF & Email