Valamar Riviera i WWF Adria zajedno za zaštitu mora i oceana

22.05.2023. 18:54; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar Riviera i WWF Adria zajedno za zaštitu mora i oceana
WWF Adria na radnom sastanku u Valamar Tamaris Resortu (foto by WWF Adria)

Na današnji dan se obilježava Međunarodni dan biološke raznolikosti i najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera, koja ove godine slavi 70 godina postojanja, novog je partnera za svoje društveno odgovorne aktivnosti pronašla u svjetskoj organizaciji za zaštitu prirode WWF-u. Naime, WWF Adria i Valamar Riviera time su započeli suradnju s ciljem povećanja održivosti u segmentu nabave proizvoda iz ribarstva te zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti. Ovo je prva takva suradnja u hotelskom sektoru u Hrvatskoj.

Suradnja koja se ostvaruje u sklopu Valamarove strategije održivosti obuhvaća dvije faze i trajat će do ožujka 2024. Prva faza odnosi se na analizu proizvoda, dok će se u drugoj fazi razraditi preporuke prema crvenom popisu Međunarodne unije za očuvanje prirode (IUCN Red List), koji sadrži procjene ugroženosti vrsta i staništa. Analiza proizvoda iz ribarstva ima za cilj uspostavljanje kriterija nabave održivih proizvoda i jedna je od inicijativa u sklopu Valamar ESG strategije do 2025. godine.

Ulaganje u zaštitu bioraznolikosti jedan je od naših ESG ciljeva i svjesni smo koliko je more važno za funkcioniranje prehrambenog sustava i prirode u cjelini. Drago nam je što smo u WWF-u pronašli partnera za ostvarenje tih ciljeva. Održivi turizam donosi kvalitetu i vrijednost proizvoda za goste i dobrobit lokalnim zajednicama te je on duboko integriran u našu poslovnu strategiju. Novim aktivnostima u kojima će nam pomoći WWF Adria želimo izravno utjecati na očuvanje morskih resursa”, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave u Valamar Rivieri.

Sektor turizma može imati značajan utjecaj na morske ekosustave, a fokus na održive proizvode iz ribarstva može doprinijeti njegovom očuvanju. Valamar je predan zaštiti prirodne i kulturne baštine u svojim destinacijama, zalaže se za ugljičnu neutralnost, obnovljive izvore energije, kružno gospodarstvo i brigu o bioraznolikosti s posebnim naglaskom na zaštitu Jadranskog mora i lokalnu nabavu hrane te će u narednom periodu uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

 

Print Friendly, PDF & Email