VALAMAR-S-sezona

Gianluca Vukoja i Sara Žufić iz Osnovne škole Poreč na Državnom natjecanju iz poznavanja talijanskog jezika

347409456_1239491663593859_8509760291328724858_n
23.05.2023. 00:14; ; Početna / Kultura / Gianluca Vukoja i Sara Žufić iz Osnovne škole Poreč na Državnom natjecanju iz poznavanja talijanskog jezika

Od 10. do 12. svibnja 2023. godine održano je 29. Državno natjecanje iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola u gradu Đurđevcu. Srdačan domaćin natjecanja bila je đurđevačka Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva. Na natjecanju iz poznavanja talijanskog jezika našu su školu predstavljali osmaši Gianluca Vukoja i Sara Žufić pod mentorstvom profesorice Indire Miljenović.

Već nakon prvoga dana natjecanja, provjere razumijevanja čitanjem, pisanjem i pisanje slobodnoga sastavka Gianluca Vukoja je zauzeo prvo mjesto na listi A namijenjenoj učenicima koji su talijanski učili u predškolskoj ustanovi i kasnije ga nastavili učiti od 4. razreda osnovne škole, a Sara drugo mjesto na listi B namijenjenoj učenicima koji su talijanski počeli učiti od 4. razreda osnovne škole.

Drugi dan natjecanja, provjere govorne produkcije samo je potvrdio Gianlucino prvo i Sarino drugo mjesto. Zadnjega dana natjecanja uvečer, u Domu kulture u Đurđevcu, održana je svečana dodjela priznanja i nagrada. Učenicima i mentorima čestitali su veleposlanici Republike Francuske, Republike Španjolske i Republike Italije dokazavši svojim prisustvom i naslovnim govorima koliko cijene mlade ljude koji se natječu u poznavanju stranih jezika. Državni prvak, Gainluca Vukoja, nagrađen je sedmodnevnim studijskim boravkom u gradu Arezzu.

“Veliki uspjeh naših učenika rezultat je nadarenosti, ustrajnoga rada uz potporu obitelji, ali i znanja i vještina stečenih kroz osmogodišnje školovanje za koje su zaslužni i sve učiteljice i učitelji koji su im predavali i predaju kao i članice stručno razvojne službe, tajništvo i Ravnateljica koji su bili stručna i moralna potpora učenicima i mentorici kroz sve faze, od školskoga do državnoga natjecanja,” istakli su iz škole.

Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email