NEWS

Valamar otvorio svoj prvi [PLACESHOTEL] na skijalištu u Obertauernu

Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar_1
06.12.2023. 13:37; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar otvorio svoj prvi [PLACESHOTEL] na skijalištu u Obertauernu

Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar najnoviji je hotel unutar [PLACES] brenda te prvi u Alpama, u jednoj od najpopularnijih austrijskih zimskih destinacija

Valamar je i službeno otvorio svoj treći hotel u AustrijiObertauern [PLACES] by Valamar. Pored onih na Hvaru i u Makarskoj, Obertauern [PLACESHOTEL] prvi je hotel unutar [PLACES] brenda izvan Hrvatske. Ovime su dosadašnje investicije u destinaciju Obertauern dosegle 66 milijuna eura, a samo u ovaj novi hotel uloženo je 34 milijuna eura.

[PLACES] by Valamar je inovativni hotelski brand za istraživače novog doba koji žude za slobodom i dinamičnim odmorom. Naši objekti nude upoznavanje s odredištem na autentičan način, uz istinsko poštovanje prema okolišu. Suvremeni smještaj ističe se spojem modernog dizajna i ekoloških materijala. U [PLACES] hotelima fleksibilnost je na prvom mjestu pa je tako gostima na raspolaganju dnevni kredit na digitalnim narukvicama za korištenje u restoranima i barovima. Bogati program zabave i aktivnosti vjerno oslikavaju lokalnu atmosferu, pretvarajući svaki posjet u jedinstvenu priču.

Novootvoreni Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar nekadašnji je hotela Marietta, jedan od najvećih i najpoznatijih hotela s bogatom poviješću u omiljenoj austrijskoj destinaciji za zimovanja. Budući je svaki [PLACES] hotel jedinstven, ovaj u Obertauernu svojevrsna je posveta legendarnoj glazbenoj četvorki – Beatlesima. Naime, Beatlesi su u nekadašnjem hotelu Marietta održali svoj jedini (neslužbeni) koncert u Austriji u čast rođendana jednog od članova filmske ekipe tijekom snimanja filma “Help” 1965. upravo u Obertauernu. U najnovijem hotelu su izloženi originalni bubnjevi benda, a pojedine suiteve krase stihovi njihovih pjesama.

Hotel ima 120 moderno uređenih soba, a hotelski restoran i bar nude međunarodne, lokalne, američke i azijske specijalitete pripremljene na jedinstven način. [PLACESFLEXI] usluga, u koju je uključen bife doručak i večera, nudi gostima potpunu slobodu u korištenju dnevnog ‘kredita’ za konzumaciju. Na vrhu hotela, u kojem su se nekada zabavljali John Lennon, Paul McCartney, George Harrison te Ringo Starr, nalazi se [PLACESROOFTOP] bar i lounge zona s terasom. S osmog kata pruža se najspektakularniji pogled na snijegom prekrivene Alpe.

Ivica Kostelić, Mona Maier, Direktorica TZ Obertauern, Mario Siedler, Direktor TZ Obertauern

Ivica Kostelić, Mona Maier, Direktorica TZ Obertauern, Mario Siedler, Direktor TZ Obertauern

Gostima su na raspolaganju i personalizirane usluge “Destination Insider”, koja predstavlja svojevrsnog savjetnika za najbolji doživljaj destinacije, rezervaciju mjesta u školi skijanja, kao i za gastronomsku ponudu i usluge prijevoza, te “Snow Mastermind”, koja nudi mogućnost vođenog skijanja i sanjkanja, personalizirane savjete o skijaškoj opremi i stazama ili pak organizira dodatne aktivnosti na snijegu.

Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar pruža i raznovrsne mogućnosti izvan skijaških staza, bilo da se radi o uživanju u unutarnjem bazenu i spa centru koji obuhvaća unutarnje i vanjske saune ili u igraonicama i multimedijalnim područjima poput Multimedia Game Lounge & Theatre, Game lounge prostorije s velikim ekranom, Softplay sobe za djecu, Smart Play i mnoge druge sadržaje koji se prostiru na 400 m2. Pored sadržaja za najbolji zimski odmor za mlade, urbane putnike i obitelji, Obertauern [PLACES] hotel by Valamar ima i najveći konferencijski centar u Obertauernu.

Svečanom otvorenju Obertauern [PLACESHOTELA] by Valamar prisustvovali su brojni istaknuti gosti, među kojima i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a za sve uzvanike večeru je pripremala nagrađivana austrijska chefica Sandra Scheidl.

Novi Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar dizajniran i izgrađen u skladu s načelima održivog razvoja te uz poštovanje prema prirodi i tradiciji i korištenje obnovljivih materijala, 100 % zelene energije te uz fokus na  smanjenje ugljičnog otiska. Valamar je posebno predan ekološkoj održivosti i poštovanju okoliša te svega onog što destinaciju čini posebnom i autentičnom.

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara, Franz Lanschuetzer, predsjednik Nadzornog odbora Valamara, Verena Radlgruber-Forstinger, Managing Director Valamar A GmbH & Asset Companies, Walter Veit, predsjednik za regiju

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara, Franz Lanschuetzer, predsjednik Nadzornog odbora Valamara, Verena Radlgruber-Forstinger, Managing Director Valamar A GmbH & Asset Companies, Walter Veit, predsjednik za regiju

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email