NEWS

Valamar obilježio 70 godina poslovanja

Valamar 70_Godišnje okupljanje 01
15.12.2023. 17:16; ; Početna / Gospodarstvo / Valamar obilježio 70 godina poslovanja

U 70 godina postojanja Valamar Riviera postala je predvodnik gospodarskog i društvenog razvoja u najuspješnijim turističkim destinacijama u Hrvatskoj. Kao nositelj odgovornog i održivog turizma, Valamar  stvara dugoročnu vrijednost kroz kontinuirana ulaganja u hotele i ljetovališta, kvalitetu, djelatnike, lokalnu zajednicu i destinacije. Kako bi zahvalio zaposlenicima i svim stanovnicima Poreča i Istre gdje je prije 70 godina poslovanje pokrenuto sa svega dvjestotinjak kreveta i dvadesetak zaposlenika, jučer je priređeno veliko slavlje uz nastupe grupe Cambi, Marka Tolje, Nine Badrić i grupe Techno Vikings

Vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera u četvrtak je proslavila važan jubilej i obilježila 70 godina uspješnog poslovanja.

Tijekom 70 godina poslovanja, Valamar Riviera snažno je oblikovala razvoj turizma i postala predvodnik gospodarskog i društvenog razvoja u najuspješnijim turističkim destinacijama u Hrvatskoj. U svojim počecima, 1953., tadašnja Riviera Poreč upravljala je sa svega dvjestotinjak kreveta i dvadesetak zaposlenika. Danas Valamar zapošljava više od 8.000 djelatnika u 37 hotela i ljetovališta te 15 kampova duž obale Jadrana, a poslovanje je u posljednjih pet godina prošireno i na zimski turizam u Austriji.

Valamar je najveći investitor u hrvatskom turizmu s uloženih više od milijardu eura u posljednjih dvadesetak godina čime je snažno repozicionirao portfelj prema turizmu visoke kvalitete i dodane vrijednosti. Posljednjih sedam godina Valamar je prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj, a samo ove godine uloženo je dodatnih 25 milijuna eura u primanja i nagrađivanje djelatnika. Ulaganja u društveno odgovorno poslovanje čine 3-5% godišnjeg prihoda s naglaskom na razvoj zaposlenika, stipendiranje učenika, investicije u turističku infrastrukturu poput šetnica, biciklističkih staza, igrališta i plaža, podršku kulturnim i sportskim destinacijskim događanjima te brojnim inicijativama usmjerenim u podizanje kvalitete života u lokalnim zajednicama. Valamar je dobitnik brojnih nagrada za zaštitu okoliša i energetsku tranziciju te je prepoznat na razini Europe kao jedan od klimatskih lidera u turističkoj industriji.

„Čestitam Valamar Rivieri na ovoj velikoj obljetnici i zahvaljujem na partnerstvu u svim našim aktivnostima, kojima prati i strateške odrednice Vlade Republike Hrvatske. Prvenstveno se to odnosi na kvalitetu ponude te usmjerenje na razvoj održivog turizma, za koje je Valamar Riviera dobila već brojna svjetska priznanja, ali je i prvi dobitnik posebnog priznanja Croatia, naturally yours, koju Ministarstvo turizma i sporta dodjeljuje za osobita dostignuća u primjeni principa održivosti u hrvatskom turizmu. Svojom ponudom, radom i aktivnostima, doprinose konkurentnosti našeg turizma i Hrvatskoj kao poželjnoj turističkoj destinaciji“, komentirala je prilikom obilježavanja obljetnice ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dugi niz godina Valamar poseban naglasak stavlja na lokalizaciju poslovanja. Samo u ovoj godini je 78 % hrane i pića nabavljeno u Hrvatskoj te je zaposleno 83 % domicilnih djelatnika. Među najvažnijim ovogodišnjim aktivnostima ističu se izgradnja vrtića u Poreču čime su povećani lokalni vrtićki kapaciteti za 100 mjesta te donacija zdravih, lokalnih Valfresco marendi Osnovnoj školi Matije Vlačića i Centru Liče Faraguna u Labinu tijekom jedne školske godine.

Za Valamar je ovo bila godina stabilizacije poslovanja. Zahvalio bih svima koji su doprinijeli da Valamar Riviera postane vodeće turističko poduzeće u Hrvatskoj. U narednom periodu, uz podršku lokalnih zajednica, naših partnera i dionika nastavit ćemo s održivim razvojem turizma i spremno preuzimamo odgovornost za 70 godina stvaranja“, rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Kako bi zahvalio svojim zaposlenicima i svim stanovnicima Poreča i Istre, Valamar je organizirao bogat i zabavan rođendanski program u sklopu porečkog Adventa. Najmlađi posjetitelji zabavili su se na popularnom “Balu princeza” i brojnim kreativnim radionicama. Prava senzacija bio je Djed Božićnjak s kojim su se djeca družila i fotografirala tijekom cijelog poslijepodneva, a navečer su na porečkom trgu Matije Gupca nastupali grupa Cambi, Marko Tolja, Nina Badrić i Techno Vikings. Također, proteklih je dana, povodom 70 godina kompanije i blagdana Sv. Nikole, Valamar darovima razveselio 611 djece iz porečkih područnih vrtića i Dječjeg vrtića Radost.

Tijekom sedam desetljeća svog postojanja Valamar se razvijao, širio i trudio se postizati uvijek više u segmentu turističke infrastrukture i ponude te je kao najveći investitor u hrvatskom turizmu dao svoj veliki doprinos prepoznatljivosti Istre i Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Dostignuti standard i kvaliteta, kontinuirane investicije, inovacije i ulaganje u ljudske resurse, ono je što Valamar čini uspješnim poduzećem i poželjnim poslodavcem“, istaknuo je župan Istarske županije Boris Miletić.

U sklopu obilježavanja 70 godina kompanije organizirano je i tradicionalno godišnje okupljanje u sklopu kojeg su nagrađeni najbolji zaposlenici, hoteli, ljetovališta i kamping ljetovališta. Najboljim kamping ljetovalištem proglašen je Istra Premium Camping Resort 5* by Valamar koji je ove godine proglašen kampom godine i na Danima hrvatskog turizma. Valamar Meteor Hotel 4* u Makarskoj osvojio je nagradu za najbolji Valamar hotel ove godine, dok je najbolje rezultate u Valamar Collection brendu ostvario Marea Valamar Collection Suites 5*. Novootvoreni Obertauern [PLACESHOTEL] u Austriji proglašen je najboljim razvojem proizvoda u 2023. godini, dok je Valamar inovacija godine Maro World u Dubrovniku, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu. Posebna priznanja Valamar svake godine dodjeljuje i jubilarcima, zaposlenicima kojima je 2023. jubilarna godina rada u društvu. Ove godine više od 200 zaposlenika obilježilo je svoje jubilarne godišnjice, dok je čak njih 25 proslavilo 40 godina rada u Valamaru.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email