NEWS
VALFRESCO sredina

Uz obnovu, Gornji vrtić dobit će i dvije nove vrtićke skupine

Vrtić će dobiti i novi krov
10.10.2022. 15:22; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uz obnovu, Gornji vrtić dobit će i dvije nove vrtićke skupine

Nastavljaju se radovi na obnovi zgrade vrtića Radost II, poznatog i pod nazivom Gornji vrtić u samom središtu Poreča. Radi se o zgradi koja datira iz 1910. godine i u kojoj se još od 1980. godine provode aktivnosti predškolskog odgoja.

Tijek radova obišli su nedavno i gradonačelnik Loris Peršurić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom. Ovih dana završava se postavljanje krova, radovi na fasadi ulaze u završnu fazu, te je završen veći dio radova na elektroinstalacijama, a u narednom periodu slijedi farbanje fasade i postavljenje stolarije. Radove izvodi tvrtka PREMEC j.d.o.o. iz Rijeke, čija je ponuda procijenjena kao najpovoljnija u postupku javne nabave.

Podsjetimo, Grad Poreč prijavio je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt energetske obnove zgrade Gornjeg vrtića, za što mu je odobreno milijun kuna bespovratnih sredstava, što predstavlja 40 posto ukupnih troškova koji iznose 2.440.607 kn + PDV.

Stoga prva faza obnove podrazumijeva radove konstrukcijsko energetske sanacije krovne podkonstrukcije, termoizolaciju kosog stropa, te poda prema negrijanom tavanu, radove sanacije krovišta i krovnog pokrova, radove zamjene kompletne stolarije, te radove kompletne sanacije sustava elektroinstalacija i zamjenu rasvjetnih tijela.

Dodatno, Grad je vlastitim sredstvima izradio potrebnu projektno tehničku dokumentaciju (izrada konzervatorske podloge, 3D snimanje fasade, izrada projekta s pripadajućim troškovnikom), te će se u sklopu zahvata obnoviti i fasada. Osim toga, vrše se i radovi na obnovi sanitarnih čvorova i u potkrovlju, sve u svrhu poboljšanja uvjeta za vrtićarce.

Kako je podsjetio prilikom obilaska gradonačelnik, Gornji vrtić dobit će po završetku zahvata i dvije novootvorene vrtićke skupine. Osim toga, tijekom radova dodatno će se urediti i dvorište vrtića, te nabaviti nova oprema.

Rok za dovršetak radova je početak 2023. godine, a djeca – polaznici crtića Radost II, preraspoređena su u druge ustanove i novouređene prostorije koje će koristiti do dovršetka radova, sve sukladno važećim pedagoškim standardima i u dogovoru s upravom vrtića. .

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna