NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Ususret Danu Grada Poreča Peršurić ponovno okupio bivše porečke gradonačelnike

s prijema
27.04.2019. 09:18; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ususret Danu Grada Poreča Peršurić ponovno okupio bivše porečke gradonačelnike

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je ususret svečanom obilježavanju Dana oslobođenja i Dana Grada održao prijem za bivše gradonačelnike Poreča. Nakon što su se lani, po prvi put nakon više godina susreli, jučerašnjem druženju su se odazvali Oreste Cossetto, Drago Restović, Miro Dodić, Ljubo Kosić i Josip Maras.

Gradonačelnik je zahvalio svima na odazivu i dobroj volji da se s jednim lijepim povodom kao što je Dan Grada, ponovno okupe u gradskoj palači u kojoj su svi okupljeni odradili svoj gradonačelnički mandat.

– Dio bivših gradonačelnika je javio da, nažalost, ne mogu ovom prilikom biti s nama, ali mi je drago da naš susret polako pretvaramo u tradiciju. Na jednom mjestu od vas čujem konkretne prijedloge i ideje iz vašeg velikog iskustva, jer jako dobro razumijete kakoje  to biti u poziciji gradonačelnika, i koje sve izazove to donosi, rekao je gradonačelnik Peršurić .

U ugodnom druženju, koje je trajalo gotovo dva sata, Peršurić je predstavio aktualne projekte i pokazatelje za Poreč, kao i ciljeve za daljnje razdoblje.

Bivši su gradonačelnici pohvalili Peršurićevu inicijativu za održavanje prijema bivših gradonačelnika, a posebno su bili zainteresirani za aktualne teme odvodnje i gospodarenje otpadom, kao i planirano uređenje gradske rive te prostorno planiranje. Bilo je govora i o knjizi koja bi na jednom mjestu prikazala razvoj i projekte Poreča od sredine 20. stoljeća do danas, a dogovoreno je da će se susreti održavati i ubuduće.

Print Friendly, PDF & Email