NEWS

Uspješno održan 21. Porečki Delfin, najstariji učesnik 88-godišnja prof. Mila Dimitrijević iz Poreča

06.09.2022. 10:40; ; Početna / Sport i rekreacija / Uspješno održan 21. Porečki Delfin, najstariji učesnik 88-godišnja prof. Mila Dimitrijević iz Poreča

Najveći plivački maraton u Hrvatskoj – Porečki delfin, nakon dvije godine pauze, na svojem 21. izdanju u subotu, 3. rujna 2022.,  okupio skoro 800 plivača-rekreativaca i to iz Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije.

Posebnost ovog maratona je da u njemu mogu sudjelovati svi, stoga je i ove godine bilo plivača svih generacija – sudjelovale su cijele obitelji, a kao i uvijek, bilo je dozvoljeno koristiti i plivačka pomagala. Sudionici su mogli izabrati otplivati 1.500 metara trase za brončanu, 3.000 za srebrnu ili 5.000 metara za zlatnu medalju. Svatko tko dosegne jednu od točaka dobio je medalju i majicu koju mogu nositi smo delfinaši, a u kotizaciju su bili uključeni voda i voće za osvježenje, te ručak nakon utrke, a sve je zabavljao i orkestar limene glazbe Porečki delfini.

Organizatori su osigurali i garderobu, mjerenje tlaka, a svaki sudionik dobio je i narukvicu za registraciju i mjerenje vremena. Staza je u potpunosti bila označena, a uz liječničke timove i pripadnike Crvenog križa koji su dežurali, uz stazu su dežurali i barkarjoli koji su također nudili osvježenje i prijevoz za one koji su htjeli na obalu.

Unatoč vremenskoj prognozi koja nije bila optimistična, u subotu je svanuo optimalan dan za održavanje plivačkog maratona, mirno more, gotovo bez vjetra i ne prejako sunce, što je u konačnici privuklo veliki broj rekreativaca.
Start utrke u 9 sati označio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je rekao da je Porečki delfin još jedan dokaz kako je Poreč stvarno grad sporta, koji svake godine ugošćava veliki broj sportskih manifestacija, od kojih je ovaj plivački maraton sigurno jedan od lokalcima najdražih. – S velikim brojem rekreativaca i čak 50 sportskih klubova, na nama je da nastavljamo svake godine ulagati u infrastrukturu – nakon kampusa ide proširenje, a uvijek razmišljamo i o bazenu, iako je trenutni prioritet izgradnja vrtića.

Ukupan broj od gotovo 800 sudionika premašio je očekivanja organizatora.

Bili su zastupljeni predstavnici 13 država.  Najviše je bilo Hrvata i Mađara po 300, Slovenaca i Talijana pedesetak, zatim tridesetak Nijemaca, te sudionika iz Austrije, Slovačke, Nizozemske, Češke, Poljske, Rumunjske, Velike Britanije i Irske.

Za kraj moramo istaknuti i najstariju sudionicu, gospođu Milu Dimitrijević (88), koja je hrabro isplivala 1500m u vremenu od 1:37:20.

Porečki delfin održan je organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča te uz pomoć Turističke zajednice Grada Poreča, Grada Poreča-Parenzo, Valamara, Crvenog križa, te osamdesetak volontera iz sportskih udruga grada Poreča.

 

SZGP

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email