NEWS
valfresco

Uspješna promocija vrsarske turističke destinacije

marina-vrsar-night
04.04.2018. 00:21; Učitavanja: 130; Početna / Gospodarstvo / Uspješna promocija vrsarske turističke destinacije

Pregled cjelokupnog rada Turističke zajednice Vrsar u 2017. godini sadržan je bio u pet dokumenata koje su predsjednik skupštine Ivan Gerometta i direktorica TZ Vrsar Natalija Vugrinec nedavno podnijeli članovima skupštine.
U izvješću koje govori o izvršenju programa rada i financijskog plana za 2017. godinu utvrđeno je da je TZ Vrsar u 2017. godini uspješno provela sve zacrtane aktivnosti vezane za promociju vrsarske turističke destinacije te sustavno radila na poboljšanju uvjeta boravka turista na svom području izvršavajući i sve ostale zadatke utvrđene Zakonom o turističkim zajednicama i promociji hrvatskog turizma, statutom TZ Vrsar, sukladno usvojenom programu rada.

Prema podacima eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima i nautičkom charteru, na području TZ Vrsar je bilo 216.142 turistička dolazaka iz više od 20 zemalja Europe i svijeta što je šest posto više nego prethodne godine. Ostvareno je 1.632.676 noćenja odnosno devet posto više od prethodne 2016. godine.

Od glavnih izvora prihoda, a to su boravišna pristojba i turistička članarina, TZ Vrsar je lani ostvarila 8.544.192 kune, koje su sukladno Zakonu raspodijeljene na TZ Vrsar kojoj je pripalo 3.751.544 kune, Hrvatskoj turističkoj zajednici pripala su 2.284.894 kune, proračunu Općine Vrsar 1.607.804 kune i Hrvatskom crvenom križu 85.440 kuna.
Nakon podnesenih izvješća o radu Turističkog vijeća Nadzornog odbora o obavljenom poslovanju TZ Vrsar u 2017. godini, izvješća o obavljenom revizorskom uvidu te izvješća o provedenoj sarnoprocjeni učinkovitosti i djelotvornosti funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontrole, članovi skupštine su jednoglasno prihvatili svih pet dokumenata, bez i jedne primjedbe, i time potvrdili svoje zadovoljstvo sa izvanrednim prošlogodišnjim radom direktorice i djelatnika Turističke zajednice Vrsar.

S. B. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email