NEWS

Uspješan profi debi

19.09.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Uspješan profi debi
86GO102969.jpg

Postoji mogućnost da se već u prosincu borim za titulu profesionalnog prvaka Europe, kaže Komšić

POREČ – Uspješan je bio debitantski nastup Porečana Leonarda Komšića u profesionalnom svijetu borilačkih vještina. Najbolji sportaš Poreča je u Münchenu osvojio naslov internacionalnog prvaka Njemačke u tajlandskom boksu. U susretu dogovorenom u pet rundi po tri minute, prekidom u trećoj rundi skinuo je s trona Nijemca Nicka Wernera Kreiskotta.

– Od početka meča krenuo sam napadački – rekao je Komšić. – Tehnički sam odlično odradio prvu rundu, pogađao sam ga svim »oružjima« bez uzmaka. U istom ritmu nastavio sam i u drugoj rundi, u kojoj sam ga u skoku pogodio koljenom u glavu i razbio mu arkadu. Nijemac ni nakon toga nije nimalo uzmicao jer je izuzetno tjelesno jak i pripremljen, čak 10-12 kg teži od mene, tako da je nastojao što više borbu dovesti u klinč. Međutim ja sam ga nastavio pogađati gdje je najranjiviji, u već načetu arkadu i službeni liječnik je pri kraju treće rudne prekinuo borbu s obzirom da moj protivnik zbog silnog krvarenja više nije mogao nastaviti.

Nažalost, ni Komšić iz borbe nije izašao neokrznut jer mu je napukla kost desne šake.

– Ni sam ne znam u kojem se trenutku meča to dogodilo i pri kojem udarcu, ali ću nažalost zbog ove ozljede morati propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu koje sutra počinje u Maroku, odnosno tamo ću putovati samo kao izbornik thai-kickboxing reprezentacije Hrvatske.

Leonardo si je startnom pobjedom u Njemačkoj širom otvorio vrata svijeta profesionalnih borilačkih vještina.

– Nastojati ću se držati svog plana i pokušati dohvatiti pravo nastupa na službenim kvalifikacijskim turnirima za K-1, ali tek moram vidjeti kako će se razvijati situacija sa ozljedom ruke, odnosno hoću li već polovicom listopada kako je bilo planirano odraditi drugi meč. No, odmah nakon ovog meča u Münchenu dobio sam ponudu i postoji mogućnost da se već u prosincu borim i za titulu profesionalnog prvaka Europe, tako da ćemo tek sada vidjeti kako će se moja karijera dalje razvijati.

K. KLARIĆ, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email