NEWS
VALFRESCO sredina

Usluga Poreč želi obnoviti gradsku tržnicu i ponuditi dodatne sadržaje – održana kratka prezentacija u gradskoj upravi

25.10.2022. 19:53; ; Početna / Gospodarstvo / Usluga Poreč želi obnoviti gradsku tržnicu i ponuditi dodatne sadržaje – održana kratka prezentacija u gradskoj upravi
Idejno2

Usluga Poreč organizirala je danas radni sastanak na temu obnove gradske tržnice u Poreču i njene sveukupne revitalizacije.
Uz direktora Usluge Luku Maleša i suradnike iz Radne jedinice komercijalne djelatnosti prevođene Ivanom Legovićem, na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Loris Peršurić s gradskim pročelnicima Marinom Poropatom, zaduženim za komunalni sustav, Damir Hrvatinom zaduženom za prostorno planiranje te Natašom Simonelli koja je zadužena za prostorno uređenje i gradnju, a kratku prezentaciju o idejnom rješenju održao je arhitekt Alan Kostrenčić. Uz njegov arhitektonski ured, za idejna rješenja vezano za dizajnerska rješenje te stvaranje vizualnog identiteta buduće tržnice angažiran je lokalni Studio Sonda.

Gradska tržnica osamdesetih je godina prošlog stoljeća otvorila svoja vrata na današnjoj lokaciji, te se sastoji od zatvorenog i otvorenog dijela, kao i ribarnice koja je ove godine u potpunosti obnovljena europskim novcima.

Kako bi se dodatno valorizirao rad 43 prodavača na gradskoj tržnici, od kojih njih 28 prodaje vlastite proizvode koje uzgajaju na obiteljskim gospodarskim imanjima, a dva prodavača iz ribarnice prodaju ribu iz vlastitog ulova, te prisutnih obrtnika, koji svi zajedno čine život jedne tržnice, Grad Poreč-Parenzo i Usluga Poreč žele obnoviti Gradsku tržnicu te ponuditi dodatne sadržaje, kako bi ova, već sada posjećena gradska lokacija, privukla dodatne goste.

Tijekom rasprave o idejnom rješenju, koje je tek prvi prijedlog te će se dodatno mijenjati, istaknuto je da se korisnicima i prodavačima želi osigurati ugodan prostor, koji će zadržati dušu svima nam poznate tržnice, a da se pritom izlagači imaju jednake uvjete i mogućnosti predstavljanja svojih proizvoda, kao i prostor za dodatne sadržaje koji bi tržnicu učinili atraktivnijom za posjetitelje, s posebnim naglaskom na domaće poljoprivredne proizvode te poznatu istarsku gastronomiju.

Prikupljene komentare će arhitekti i dizajneri uzeti u obzir, te ih uvrstiti u novi prijedlog idejnog rješenja, koje će se potom prezentirati i zainteresiranoj javnosti. Gotov projekt kandidirat će se na dostupne natječaje europskih ili nacionalnih fondova, kako bi se ostvarilo sufinanciranje.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna