Usluga Poreč: Pridružite se našoj misiji, očuvajmo okoliš zajedno !

2023-03-17_13h08_04
17.03.2023. 13:11; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Usluga Poreč: Pridružite se našoj misiji, očuvajmo okoliš zajedno !

Povodom sutrašnjeg Svjetskog dan recikliranja, koji nas podsjeća na važnost očuvanja okoliša i racionalnog korištenja prirodnih resursa, kao komunalno poduzeće koje skrbi o čistoći našeg grada, želimo naglasiti koliko je važno odgovorno postupati s otpadom.

Recikliranje je jedan od načina smanjenja količine otpada te zaštite okoliša. Povodom ovog dana pozivamo sve naše korisnike usluga, da razmisle o vlastitim navikama, navikama unutar svog kućanstva i potaknu pozitivne promjene u svojoj zajednici. Svatko od nas, samo malim prinosom može učiniti veliki pomak ponajprije u svom mikrookruženju, a onda i šire. Recikliranjem možemo smanjiti potrošnju energije i prirodnih resursa, te smanjiti onečišćenje okoliša, čime osiguravamo bolju, ljepšu, čišću i sigurniju budućnost za nove naraštaje. Već od sutra pokušajte primijeniti samo nekoliko prijedloga koje donosimo u nastavku!

Smanjite potrošnju energije!

Isključite uređaje kada ih ne koristite, koristite energetski učinkovite žarulje i kućanske uređaje, i koristite klima uređaje s efikasnom energetskom ocjenom.

Smanjite korištenje automobila!

Hodajte, vozite bicikl ili javni prijevoz kada god je to moguće, a automobil koristite samo kada je to nužno.

Smanjite korištenje plastičnih proizvoda!

Smanjite upotrebu plastičnih vrećica, slamki, posuda, boca i ostalih proizvoda od plastike i zamijenite ih s biorazgradivim ili recikliranim alternativama.

Reciklirajte!

Reciklirajte staklo, papir, plastiku i metal te izbjegavajte bacanje hrane.

Prenamijenite!

Nemojte bacati predmete, udahnite im novi život! Plastična boca u svega nekoliko trenutaka može postati teglica za cvijeće, a staklenka posuda za pisaći pribor!

Održavanje čistoće!

Ne bacajte smeće na tlo, vodu ili zrak, sudjelujte u akcijama čišćenja okoliša.

Kupujte proizvode lokalnih proizvođača!

Time smanjite potrošnju energije za transport i smanjite zagađenje okoliša. Istovremeno podržavate rad članova svoje zajednice!

Smanjite potrošnju vode!

Isključite vodu dok perete zube ili se brijete, ugradite efikasne slavine i tuševe, te prikupljajte kišnicu za navodnjavanje vrta.

Recikliranje predstavlja samo jedan, ali važan korak u cjelokupnom procesu zaštite okoliša, s toga vas pozivamo da se pridružite našoj misiji i zajedno radimo na očuvanju boljeg i čišćeg  okoliša.

 

Hvala vam!

Usluga Poreč

Print Friendly, PDF & Email