Usluga Poreč postavlja 13 spremnika za odvojeno sakupljanje odjeće i obuće u Poreču i okolnim općinama

382997877_831366735658619_8837065050263311904_n
03.10.2023. 23:51; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Usluga Poreč postavlja 13 spremnika za odvojeno sakupljanje odjeće i obuće u Poreču i okolnim općinama
Usluga Poreč nedavno je postavila 13 spremnika za odvojeno sakupljanje odjeće i obuće diljem grada Poreča i okolnih općina.
Ova inicijativa ima za cilj potaknuti građane da umjesto bacanja stare odjeće u smeće, doniraju je ili odlože u ove spremnike.
 
Spremnici su postavljeni na različitim lokacijama, kako bi bili što dostupniji građanima.
U gradu Poreču, spremnici se nalaze u naselju M. Balota kod boćališta, na velikom gradskom parkiralištu pored blagajne, u reciklažnom dvorištu Garbina 10, u poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju te na Trgu Rotonda u Novoj Vasi.
U općini Vrsar, spremnici se nalaze u Dalmatinskoj ulici i u reciklažnom dvorištu Gradina 12C.
U općini Sv. Lovreč, spremnik se nalazi na parkiralištu ispred općinske zgrade, dok se u općini Funtana spremnik nalazi kod pošte.
U općini Kaštelir-Labinci, spremnik je postavljen na parkiralištu ispod škole, dok se u općinama Vižinada, Višnjan i Tar-Vabriga spremnici nalaze kod općinskih zgrada i škole.
 
Ova akcija ima za cilj potaknuti građane da budu dio recikliranja odjeće, što rezultira smanjenjem potrebe za proizvodnjom novih materijala, čime se štedi energija i resursi. Usluga Poreč poziva građane da provjere svoje ormare i izdvoje odjeću i obuću koju više ne koriste te ih odlože u spremnike u blizini njihovog doma. Također, pozivaju građane da podijele ovu objavu kako bi se što više ljudi pridružilo ovoj inicijativi.
Lokacije spremnika su:
 
Poreč
📍 Naselje M. Balota – kod boćališta
📍 Veliko gradsko parkiralište – pored blagajne
📍 Reciklažno dvorište – Garbina 10
📍 Žbandaj – poduzetnički inkubator
📍 Nova Vas – Trg Rotonda
 
Vrsar
📍 Dalmatinska ulica
📍 Reciklažno dvorište – Gradina 12C
 
📍 Sv.Lovreč – parkiralište ispred općinske zgrade
📍 Funtana – kod pošte
📍 Kaštelir-Labinci – parkiralište ispod škole
📍 Vižinada – kod općinske zgrade
📍 Višnjan – pored bočališta
📍 Tar-Vabriga – parkiralište kod škole
 
Radio Centar
 
Print Friendly, PDF & Email