NEWS

Usluga: Novi pano na ulazu u Gradsko groblje Poreč

29.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Usluga: Novi pano na ulazu u Gradsko groblje Poreč
733PICT0010298.jpg

Pano groblja nalazi se s lijeve strane glavnog ulaza a sadržaj informativnog panoa je sljedeći : plan groblja, avionska fotografija groblja, fotografije grobnica znamenitih osoba te tekst o povijesti groblja na hrvatskom i talijanskom jeziku.Izdvajamo tekst iz informativnog pano ,područje gradskog groblja Poreč zauzima ukupno 16.930 m² površine, od čega na staro groblje otpada 66% ili 11.164 m², a na nova groblja 34% ili 5.766 m². Groblje opasuje kameni zid u dužini od 319 metara i betonski zid u dužini od 367 metara, što ukupno čini 686 dužnih metara zida. Tome treba pridodati 164 metara kamenog zida koji dijeli staro od novog dijela groblja.

Groblje raspolaže sa ukupno 3.114 grobnih mjesta . Na novom djelu groblja Poreč, polje 1 određeno je kao Opće polje ili Komunalno polje za privremeni ukop do 15 godina ili ukop osoba koje ne mogu zakupiti grobno mjesto, odnosno ukop nepoznatih pokojnika.

U sastavu groblja nalazi se mrtvačnica sa dvije prostorije za izlaganje pokojnika i preostalim pomoćnim prostorima neophodnih za pružanje kompletne pogrebne usluge.

U sastavu groblja se nalazi kancelarija rukovoditelja pogrebnih usluga i trgovina za prodaju cvjetnih aranžmana i pogrebne opreme.

Na groblju se također nalazi i crkva za crkvene obrede.

Kako bi gradsko groblje izgledalo čisto i uredno djelatnici RJ "Pogrebene usluge" i RJ "Hortikultura" pristupili su čišćenju fuga kamenih zidova , stupova kao i centralnog križa sa visokotlačnim strojem ovih dana u planu je i hortikulturno uređenje cvjetnih gredica kao i uređenje okoliša groblja .

Uprava društva

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email