NEWS

Uskršnja bajka u Zemlji čudesa u Funtani

apimg_24
02.04.2024. 11:54; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Uskršnja bajka u Zemlji čudesa u Funtani

Iako je vjetar ograničio još  bolje izdanje ali i  broj posjetitelja ipak su se Perila u Funtani na jedan dan pretvorila u pravu Uskršnju bajku u Zemlji čudesa.

Na kreativnom štandu su djeca izložila svoje Uskršnje rukotvorine dok su naši mali slikari uz budno oko svoje voditeljice Jasmnke Pršurić izložili svoje radove na divljenje svih posjetitelja i prolaznika te obitelji. Puno se slika ponijelo kući pa će na obostrano zadovoljstvo uveseljavati sa zidova prostorija i apartmana.

Uz pomoć mještana priredili su u Funtani i Uskršnji stol na kojem je bilo pince (obitelj Krt) , jajarice (obitelj Gaćina, Šebalj ), pisanica , supe Istrijane , dekoracije od obitelj Fabris, Palinkaš Z., Jasminka Peršurić i tete Anamarije iz Ribarske na buketima. Dodali su i dah tradicije prezentacijom Istarske nošnje za koju u Udruzi za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” smatraju da se premalo prezentira i nosi.

Veliku pomoć i doprinos dodale su i žene iz Udruge Loze te komunalna tvrtka Puntica, kojima se zahvaljujemo za pomoć.  Upravo naše Loze , none , tete daju snažan pečat tradicije svakom programu Udruge “Na izvorima prijateljstva”.  Njihov slatki kutak mamio je uskršnjim slasticama, poticama, pincama, te kroštulama i fritulama od Jasminke Peršurić . Djeca su uživala u slatkim okusima i osmjehu naših Loza.

Istovremeno se unutar prigodno dekoriranog parka “Perila ” odvijala Uskršnja priča na temu “Alise u zemlji čudesa” sa fotopointom i dekoracijama koja ih odvodi u zemlju čudesa.

Prigodna “Potraga za jajima” razveselila je djecu dok su Ludi šeširdija , Zec i Kraljica srca pokušavali omesti djecu u lovu na pisanice i dječje igre ipak su djeca kroz labirint zagonetki došla do nagrada .

Zahvaljujemo TZ Funtana na čelu sa Anom Milohanović Čehić koja je prepoznala naš program te dala nam podršku u provedbi, kažu u Udruzi za djecu i mlade.
Posebna zahvala ide našoj Jasminki Pršurić koja ne staje sa voljom, radom i volontiranjem za djecu u našoj kreativnoj radionici. Već nekoliko tjedana zajedno osmišljavamo i radimo prigodne fotopointe, a tu nam pomažu i vrijedne ruke cura iz Puntice (Sandre i Lolite) .

Zahvaljujemo i svima ostalima u Funtani koji su na bilo koji način pomogli da program bude baš ovakav kako bi djeca i ostali mogli vidjeti našu tradiciju

Hvala svima koji su sudjelovali posjetili nas u Uskršnjoj zemlji čudesa na Perilima i podrzali naš rad vidimo se uskoro..

Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”, Funtana

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email