NEWS

USKRS U POREČU: marenda za sve, Slatko jutro, dječje radionice i brojna druga događanja

Uskrs u Poreƒu (8)
28.03.2024. 09:57; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / USKRS U POREČU: marenda za sve, Slatko jutro, dječje radionice i brojna druga događanja

Uskršnji vikend donosi, po svim najavama, lijepo vrijeme i bogat program za sve generacije na Trgu slobode, koji su za sve građane Poreča i goste pripremili Turistička zajednica Grada Poreča i Grad Poreč-Parenzo.

U petak, subotu i ponedjeljak, od 10 do 16 sati na Sajmu istarskih proizvoda svoje proizvode izložiti će desetak štandova, koji će nuditi tipične Istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, vino, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande.  

U subotu, od 10 do 13 sati organiziran je program namijenjen najmlađima. Biti će tu oslikavanja lica (face painting), kreativna uskršnja radionica i zabavne uskršnje igre sa animatorima, igre s jajima kao što su pičenje jaja i natjecanje u tucanju jajima. Za one malo starije biti će tu i stol za društvene igre te igra cornhole. Na trg će doskakutati i veseli zeko koji će djeci i onima koji se tako osjećaju dijeliti čokoladna jaja i slatkiše.

U subotu, od 10 do 12 sati, učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča u sklopu Slatkog uskršnjeg jutra će pripremiti za sve posjetitelje besplatnu degustaciju tradicionalnih slatkih Istarskih delicija kao što su pince, povetice, fritule, orehnjače, pince s kremom od pistacija i vanilije, čokoladna jaja, uskršnja obojana jaja, a biti će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja.  Za dobru atmosferu u subotu od 10 do 14 sati pobrinuti će se DJ Mister G. 

U nedjelju, u 10 do 12 sati na Trgu Slobode poslužit će se, sada već tradicionalni, besplatni uskršnji domjenak za građane i porečke goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice. A od 10 do 13 sati posjetitelje će zabavljati vrsni glazbenici iz Big Band-a Pula.  

Pridružite nam se na porečkog glavnom trgu i uživajte u bogatom programu za sve generacije.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POREČA

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email