NEWS
valfresco

Uskoro sigurniji ulaz u naselje: gradnja rotora u Baderni privodi se kraju

Baderna 1
18.08.2018. 20:33; Učitavanja: 509; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uskoro sigurniji ulaz u naselje: gradnja rotora u Baderni privodi se kraju

Ranije od zadanog roka, dovršava se izgradnja rotora na županijskoj cesti 5209 (stara cesta Pula-Trst) pokraj benzinske postaje u naselju Baderna. Stanovnici ovog naselja će puštanjem rotora u promet napokon dobiti još jedan, sigurniji ulaz u naselje, čija je izgradnja ujedno bila i jedan od prioriteta Mjesnog odbora Baderna.

Investicija je vrijedna 2.65 milijuna kuna + PDV, investitor je Grad Poreč-Parenzo dok je izvođač porečko poduzeće Đusto. Tijekom izvođenja radova, koji su započeli u mjesecu lipnju, promet se odvija pod posebnom regulacijom semaforima, a predviđeni dovršetak očekuje se početkom mjeseca rujna.

Radove je u petak obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je izrazio zadovoljstvo što se realizira jedan od važnijih komunalnih projekata za ovo naselje. Podsjetio je kako je Poreč u protekloj godini već dobio i novi rotor pokraj autobusnog kolodvora, dok će dva rotora imati i nova pristupna cesta za upravo dovršenu Osnovnu školu i sportsku dvoranu Finida, sve kako bi se kvalitetnim prometnim rješenjima uklonile neke od crnih točaka i povećala razina sigurnosti sudionika u prometu.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S