Ljeto u Funtani

Uskoro novo igralište, previjalište i klupa za dojilje na plaži Materada-S. Martin

1 (146)
15.03.2021. 14:28; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uskoro novo igralište, previjalište i klupa za dojilje na plaži Materada-S. Martin

Na jednoj od najpopularnijih gradskih plaža, Materada-S. Martin, uređenje modernog dječjeg igrališta koje će dodatno oplemeniti ponudu ove plaže napreduje punom parom. Moderno igralište opremit će se klackalicom na opruge za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicom na opruzi za jedno dijete, gredom za balansiranje na tri nivoa, penjalicom s mrežom, ljuljačkom – košarom, društvenom igrom školica, uz antistres podlogu za sva igrala i setom za odvojeno prikupljanje otpada.

Dodatni benefit je i klupa za dojenje i prematanje, kao ispomoć majkama, ali i podsjetnik zajednici na to da je dojenje najbolja hrana za bebe te da majke mogu dojiti gdje god žele.

Igralište se izvodi u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Grada Poreča u sklopu projekta „Živjeti zdravo“. HZJZ je osigurao set igrala i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku. Navedene aktivnosti organiziraju se na lokalnoj razini i redovito provode unutar gradskih parkova, s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša.

Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani na otvorenom u svako doba, formiran je set opreme za dječja igrališta koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

Za uređenje ostalog dijela plaže Materada-Sv.Martin izdana je građevinska dozvola, a ovo igralište će upotpuniti cjelokupno uređenje jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih gradskih plaža i to već tijekom ovog mjeseca, ususret lijepim proljetnim danima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email