NEWS

Uručena priznanja učenicima pobjednicima HUP natječaja „Poduzetnici budućnosti“

Dodjela nagrada HUP Poduzetnici budućnosti_ Poreč
28.01.2020. 08:47; ; Početna / Gospodarstvo / Uručena priznanja učenicima pobjednicima HUP natječaja „Poduzetnici budućnosti“

Jučer su u prostorima srednje škole Mate Balota predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca zajedno s Jakom Andabakom, vlasnikom Sunce Koncerna i članom Izvršnog odbora HUP-a uručili priznanja srednjoškolskom timu nagrađenom u sklopu natječaja „Poduzetnici budućnosti“ za projekt „e-Sezonac”.

Uvodno je nazočne pozdravila dogradonačelnica grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović te izjavila: „Grad Poreč još je 2016. godine otvorenjem poduzetničkog inkubatora u Žbandaju pokazao kako se želi okrenuti prvenstveno mladima, onima koji nemaju još puno potrebnog iskustva, ali onima koji su voljni to iskustvo ozbiljnim i marljivim radom steći.“

Nenad Seifert, direktor HUP Regionalnog ureda Rijeka kratko je predstavio projekt HUP-a Poduzetnici budućnosti i najavio novi krug natječaja u ožujku ove godine te pozvao učenike da se ponovno prijave na njega. Jako Andabak, vlasnik Sunce Koncerna i član Izvršnog odbora HUP-a učenicima je održao kratko interaktivno predavanje o svom poslovnom putu te ih pobliže upoznao sa svijetom poduzetništva i radnim okruženjem njegovog koncerna.

Projekt „e-Sezonac“ SŠ Mate Balote  jedan je od 25 odabranih projekata u sklopu natječaja „Poduzetnici budućnosti“ Hrvatske udruge poslodavaca, a škola je nagrađena donacijom od 5.000 kuna. U projektu su sudjelovali maturanti 4.razreda  Denis Kavazović, Filip Leindl, Fabijan Lenoir i Leonardo Žagar s mentoricom gđa. Jasminom Drobić Arslanagić. Projekt se prvenstveno odnosi na učenike i studente, a ideja je bila olakšati im problem pronalaženja sezonskih poslova te pomoći poslodavcima u potrazi za adekvatnim radnicima. Učenici su predložili rješenje u obliku web stranice, aplikacije ili Facebook stranice što bi svakako olakšalo povezivanje zainteresiranih „sezonaca“ i njihovih potencijalnih poslodavaca. 

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ namijenjen je timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, nagrađuje se svake godine 25 najboljih projekata s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna, a Hrvatska udruga poslodavaca provodi ga u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

HUP

Print Friendly, PDF & Email