Gdje je zapelo sa realizacijom spomenika “La mula de Parenzo” pitaju iz porečkog SDPa

28.01.2020. 08:58; ; Početna / Politika / Gdje je zapelo sa realizacijom spomenika “La mula de Parenzo” pitaju iz porečkog SDPa
2015-08-26_01h02_15

Prenosimo priopćenje za medije kojeg smo dobili iz Gradskog odbora SDPa Poreč:
Na raspravi o prijedlogu proračuna za 2020 godinu vijećnik Goran Gašparac (SDP) dotakao se realizacije spomnenika “LA MULA DE PARENZO” i postavio pitanje gradonačelniku Peršuriću GDJE JE ZAPELO?

Inicijativa da se spomenik La mula de Parenzo postavi negdje u gradu došla je još davne 2006. godine i to sa dvije strane – jednu je dao tada tek osnovani Rotary klub, a drugu je sve do makete doveo porečki kulturni pregalac Drago Orlić (kako ga je u jednom svom tekstu u Glasu Istre nazvao novinar Goran Prodan).
Taj je lik mlade, imaginarne Porečanke u građanskom kostimu iz pretprošlog stoljeća, s košaricom pod rukom, rad pulskog kipara Milana Legovića, rodom Kaštelirca, bio 2006.,godine predstavljen u Teatrinu Circola. Odjeci su bili pozitivni, Orlić je čak počeo skupljati novac za brončani odljevak, razgovaralo se o mjestu gdje bi se skulptura mogla postaviti – i onda je sve stalo. I tako stoji već punih 15-ak godina, iako je u međuvremenu inicijativu obnovila Udruga Parenzana i u prošlom sazivu GV-a vijećnik Stevo Žufić.

U međuvremenu su se u proračunima od 2015. godine počela planirati sredstva od 100 tisuća kuna za realizaciju projekta La mula de Parenzo, ali naša La mula de Parenzo je do danas zaživjela samo “na papiru” gradskih proračuna – kao još jedno u nizu lažnih obećanja nesposobne IDS-ove gradske vlasti.

Da li je ovogodišnje planiranih 1.000.000 kuna za realizaciju projekta La mula de Parenzo ponovno, samo još jedno u nizu IDS-ovo lažno obećanje za 2020 godinu, pitaju iz porečkog SDPa.

Gradski odbor SDP Poreč

Print Friendly, PDF & Email