NEWS

Uređene nove učionice za učenike u Posebnom odjelu

posebni odjel (3)
06.09.2022. 17:51; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uređene nove učionice za učenike u Posebnom odjelu

Nove učionice za potrebe polaznika Posebnog odjela, koji zajedno s odjelom za djelomičnu integraciju provodi nastavu za učenike s poteškoćama, spremno su dočekale početak školske godine i učenike.

Na prvom danu nastave u novim prostorima, uz djecu i roditelje, sudjelovali su i stručne službe Osnovne škole Poreč predvođene ravnateljicom Marijom Mufić Santin, a obišao ih je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sa suradnicama iz nadležnog odjela, s obzirom na to da je uređenje novih prostora financirao Grad Poreč-Parenzo.

Razlozi proširenja postojećeg Posebnog odjela su povećanje broja učenika, jer je samo u posljednje dvije godine ta brojka narasla na devet polaznika, koji su do sada, osim prostora učionica Posebnog odjela, koristili i učionicu za kabinetsku nastavu. S obzirom na to da važeće epidemiološke mjere predviđaju ponovni povratak na kabinetsku nastavu, bilo je potrebno preurediti jednu učionicu i dodatno urediti prostor za još jednu dodatnu prostoriju-učionicu, u cijelosti prilagođenu i opremljenu za provedbu specifičnih programa Posebnog odjela.

Osim uređenja novih učionica za Posebni odjel, roditeljima je predstavljen koncept daljnjeg širenja sadržaja za učenike ove osnovne škole, a dogovoreno je i uređenje svih sanitarnih čvorova u OŠ Poreč, kao i daljnje investicije u zgradu škole.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email