NEWS

Uređena prometnica u Lošinjskoj i izgrađena nova parkirna mjesta u Hvarskoj ulici

1
01.06.2017. 10:32; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uređena prometnica u Lošinjskoj i izgrađena nova parkirna mjesta u Hvarskoj ulici

Ovih dana izvršeno je uređenje kolnika i nogostupa u Lošinjskoj ulici u Poreču, nakon što su u istoj završeni radovi na postavljanju plinske i rekonstrukciji vodovodne mreže. Radovi su obuhvaćali obnovu kompletnog profila prometnice, odnosno postojećeg kolnika i nogostupa sa zamjenom dotrajalih rubnjaka, te ugradnjom novog asfaltnog  zastora kako na kolniku (2.544 kvadrata) tako i na nogostupu (382 kvadrata).

Osim toga, u ulici je na potezu između Creske i Hvarske ulice, s desne strane, te na križanju s Hvarskom ulicom uređeno dodatnih 115 metara nogostupa gdje ga dosad nije bilo, a u ulici je uređeno i četiri prijelaza za pješake koji su prilagođeni osobama smanjene pokretljivosti.

U Hvarskoj ulici su izvedeni radovi na uređenju ukupno 20 novih parkirnih mjesta širine između 2,60 metara odnosno 2,80 metara i dužine 5,50 metara. Osim parkirališta u pojasu između novog parkirališta i dječjeg igrališta uređen je  pješački nogostup dužine 70,00 i širine 1,20 metara, te plato za kontejnere za sakupljanje selektivnog i miješanog komunalnog otpada. Navedenim radovima tako će se djelomično riješiti problematika prometa u mirovanju na užem području zahvata, podignuti sigurnost pješaka kao najugroženijih sudionika u prometu,  te organizirati punkt za eko otok što će doprinijeti urednijem izgledu ulice.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email