NEWS

Upriličen prijem odličnih učenika Vižinade

DSC01368
20.06.2024. 14:22; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Upriličen prijem odličnih učenika Vižinade

Završetak školske godine uvijek je doba koje je za nas vrlo značajno, jer tad već tradicionalno organiziramo prijem za odlične učenike koji su završili peti, šesti, sedmi i osmi razred OŠ Jože Šurana PŠ Vižinada. Tako je bilo i ove godine, a odlikašima su se pridružili i učenici koji su ostvarili značajne rezultate na različitim natjecanjima.

Prijem je upriličen na Battistellionoj šterni, sretni i ponosni što u našem malom mjestu ima toliko pametne djece koja pokazuju zavidna znanja i uspjehe, a nagrade su najboljima dodijelili načelnik Marko Ferenac i predsjednica Zajednice Talijana Vižinada, ujedno i zamjenica načelnika Općine Vižinada-Visinada iz reda pripadnika Talijanske nacionalne manjine gospođa Neda Šainčić Pilato. Nagrađeni odlikaši dobili su knjigu Verši na šterni i prigodan poklon bon u vrijednosti od 15 eura koji do 14. rujna ove godine mogu iskoristiti u prodavaonicama Istraalf d.o.o.- knjižara Matea, Libar d.o.o. i Narodne novine d.d. u Poreču za kupnju školskog pribora, dok su ona djeca koja su svih osam razreda završila s odličnim uspjehom i osvojila zlatno pero na poklon dobila ručni sat. Također, prigodnim poklon bonom ili USB stickom nagradili smo i učenike koji su na raznim županijskim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate.

Dodjela nagrada i priznanja bila je ujedno i odlična prilika za druženje s djecom koje je proteklo u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi, pa još jednom čestitamo svima i zahvaljujemo im što našu malu općinu čine mjestom znanja i obrazovanja, mjestom blistave budućnosti.

Za postignut odličan uspjeh nagrađeni su sljedeći učenici:

  1. razred: Stephen George Arthur, Sofia Gudelj, Anastazija Ritoša, Martina Brkić, Etienne Ritoša i Klara Ritoša
  1. razred: Erin Arman, Leon Rosić, Marwin Hržica, Steisi Ritoša, Anđelo Škof i Toni Jukić
  1. razred: Lamija Alda Horvat i David Dražetić
  1. razred: Aurora Ritoša, Paola Perhat, Simon Ritoša, Romana Vidić i Matej Gavranić Lugonja

 

Učenice koje su svih osam godina završile s odličnim uspjehom i osvojile zlatno pero te su nagrađene ručnim satom su : Aurora Ritoša i Paola Perhat.
Posebno priznanje dobili su učenici koji su na županijskim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate, a to su:
Stephen George Arthur koji je na županijskom natjecanju iz informatike osvojio prvo mjesto, te sudjelovao i na županijskom natjecanju iz geografije kao i na matematičkom natjecanju „Klokan bez granice,
Martina Brkić koja je sudjelovala na županijskom natjecanju iz tehničke kulture,
Paola Perhat koja je sudjelovala na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika te
Elisa Bertoša, Lamija Alda Horvat, Simon Ritoša i Andrea Dobrilović koji su sudjelovali na županijskom natjecanju iz krosa.

Prigodnim poklon bonom u vrijednosti od 10 eura načelnik je nagradio i sve sudionike koji su sudjelovali na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva te osvojili 1. mjesto.  
Osim učenika  iz viših razrada nagrađeni su i učenici nižih razreda Ivan Antonio Potočnjak te Mila Beata Cvitko za sudjelovanje na natjecanju „Klokan bez granica“.

Svim učenicima želimo ugodne ljetne praznike te puno uspjeha u sljedećoj školskoj godini!

Općina Vižinada

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email