UPIŠI POLJOPRIVREDNU – proizvodi hranu i brini se o okolišu!

30.06.2020. 23:39; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / UPIŠI POLJOPRIVREDNU – proizvodi hranu i brini se o okolišu!
64486

Poljoprivreda je u Istri oduvijek bila jedna od najvažnijih gospodarskih djelatnosti i glavnih izvora dohotka lokalnog stanovništva. Bavljenje suvremenom poljoprivredom danas je nezamislivo bez posjedovanja određenih znanja i vještina. Također, poljoprivreda može biti uspješna i održiva jedino ako se njome bave mladi ljudi.

Međutim, trendovi u našoj poljoprivredi nisu najbolji – veliki udio poljoprivrednih površina se ne koristi, broj poljoprivrednih gospodarstava se smanjuje, a također nizak je udio mladih nositelja poljoprivrednih gospodarstava – svega 15% nositelja je mlađe od 40 godina.

Stoga smo u Institutu za poljoprivredu i turizam smo pokrenuli projekt „Upiši poljoprivrednu – proizvodi hranu i brini se o okolišu“ kojeg su podržali Grad Poreč-Parenzo i Istarska županija. Cilj nam je da na informativan i poticajan, ali nadasve realan način učenicima osmih razreda predstavimo važnost poljoprivrednog obrazovanja i mogućnosti zapošljavanja, kao i napredovanja nakon završetka srednje poljoprivredne škole.

Više informacija o ovoj temi kao i iskustva mladih i uspješnih poljoprivrednika koji su završili srednju poljoprivrednu školu u Poreču možete naći na  http://upisipoljoprivrednu.iptpo.hr/

 

Upiši poljoprivrednu brošura

Print Friendly, PDF & Email