NEWS

Umag RUN u nedjelju će okupiti preko 500 ljubitelja trčanja

Umag RUN (3)
20.04.2023. 11:52; ; Početna / Sport i rekreacija / Umag RUN u nedjelju će okupiti preko 500 ljubitelja trčanja

Umag će ove nedjelje biti domaćin još jednom nezaobilaznom sportskom eventu, polumaratonu Umag RUN, za koji je svoje mjesto osiguralo već 500 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Naime u nedjelju, 23. travnja svi ljubitelji trčanja, od rekreativaca do profesionalnih sportaša, moći će sudjelovati na polumaratonu s prelijepom stazom koja prolazi tik uz more i borovu šumu.

Start je predviđen u 10 sati u Stella Marisu kod stadiona Goran Ivanišević, koji je ujedno i cilj utrke, a natjecatelji će, ovisno o fizičkoj spremi, moći birati između polumaratona (21 kilometar) ili utrke na 10,5 kilometara. Na polumaratonu mogu sudjelovati svi ljubitelji ovog sporta koji su napunili 18 godina, dok je za utrku na 10,5 kilometara uvjet da imaju najmanje 16 godina.

Ovisno o izboru, proći će jednom (10,5 kilometara) ili dva puta (21 kilometar) stazu koja će ih voditi iz Stella Marisa do Katora, nazad do Punte, parka Riva, sve do IKB-a te natrag do cilja u Stella Marisu. 

Nakon utrke i proglašenja pobjednika u 13 sati, natjecatelje čeka i odličan after party s DJ-em koji će dodatno zagrijati atmosferu u Stella Marisu.

Online prijave i uplate kotizacija moguće su do petka, 21. travnja do 8 sati ujutro na službenoj web stranici www.coloursofistria.com ili na licu mjesta, u Stella Marisu (Ticket office na samom ulazu u teniski centar) u subotu od 12 do 18 sati te u nedjelju od 8 do 9 sati. Podjela startnih brojeva i čipova održat će se također u Ticket officeu u subotu od 12 do 18 sati te u nedjelju od 8 do 9 sati.

Obavještavaju se građani da će utrka jednim kratkim dijelom prolaziti glavnom cestom (od Spritz bara do ACI Marine), stoga će na snazi biti privremena regulacija prometa te će se voziti jednom trakom. Mole se građani za razumijevanje i strpljenje, a vozači motornih vozila da povećaju oprez i pozornost te da postupaju po uputama redara koji će biti prisutni na tom dijelu. Neovisno o privremenoj regulaciji prometa, hitne službe i sva vozila, koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika, bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja.                                                                                                                                                                     

Ujedno se pozivaju svi građani da svojim prisustvom i bodrenjem podrže natjecatelje ove sportsko-zabavne manifestacije, koja će još jednom u Umag dovesti posjetitelje iz brojnih zemalja.

Umag RUN, u organizaciji Klastera sjeverozapadne Istre (udruženje Turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle, Buja, Motovuna, Grožnjana, Oprtlja i turističkih kompanija Plava Laguna i Aminess Hotel & Campsites), kao i ostale manifestacije koje se održavaju na ovom području, poput teniskog turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, biciklističkog maratona Istria Gran Fondo ili glazbenog Sea Star festivala, na savršen način obogaćuje turističku ponudu ovog dijela Istre izvan ljetne sezone.

Sve informacije i novosti o Umag RUNu moguće je pronaći na web stranici Klastera sjeverozapadne Istre www.coloursofistria.com te na Facebook stranici Umag RUN.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email