NEWS
VALAMAR-S-sezona

Uklonjen derutni aquagan u naselju Červar Porat, uređuje se plaža

1 (163)
27.05.2021. 14:58; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Uklonjen derutni aquagan u naselju Červar Porat, uređuje se plaža

Na zahtjev MO Červar Porat i mještana, te nakon provedenog postupka nabave i sklopljenog ugovora o izvođenju radova, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo uklonio je derutni aquagan s gradske plaže u Červar Portu.

Radovi su obuhvatili demontažu, sortiranje i zbrinjavanje plastičnih dijelova aquagana, metalne konstrukcije, temelja zajedno s armaturom, sanaciju i izradu ploče na obližnjem molu, te završno nasipavanje i čišćenje pozicije izvođenja radova. Nekadašnji plato za aquagan uklonjen je, a na njemu je uređeno sunčalište i plaža.

Ovim je zahvatom gradska plaža u naselju Červar Porat postala puno sigurnija za korisnike, a ukupan dojam i dostignuti nivo uređenosti biti će još ljepši nakon što se dovrše završni detalji na uređenju plaže.

Podsjetimo, također kroz suradnju s mještanima, mjesnim odborom i vlasnicima objekta, u 2018. godini uklonjen je i derutni objekt starog hotela u samom središtu naselja, a uklanjanjem derutnog aquagana nastavlja se niz ulaganja u infrastrukturu naselja Červar Porat, na zadovoljstvo svih stanovnika i turista koji tamo borave.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email