NEWS

Uključite se u stvaranje Proračuna Grada Poreča za 2023. godinu!

javni poziv
21.09.2022. 08:46; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uključite se u stvaranje Proračuna Grada Poreča za 2023. godinu!

Grad Poreč-Parenzo i ove godine nastavlja s praksom uključivanja građana u stvaranje gradskog proračuna za 2023. godinu. Proračun je temeljni financijski akt Grada kojim se procjenjuju prihodi i primici te utvrđuju rashodi i izdaci za jednu financijsku godinu.

Podsjetimo, proteklih pet godina gradonačelnik Loris Peršurić i gradski pročelnici susretali su se s vijećima svih 10 mjesnih odbora, kako bi se u prijedlog gradskog proračuna uključili projekti svakog mjesnog odbora, te će tako uskoro krenuti i ove godine. Potom je prijedlog gradskog proračuna stavljan na javno savjetovanje na gradskim web stranicama, putem kojeg su svoje prijedloge mogli slati svi zainteresirani građani Poreča. Nakon javnog savjetovanja, obavljena su i dva čitanja proračuna na sjednicama gradskog vijeća, na kojem su gradski vijećnici mogli predati svoje amandmane, prije nego li je sam proračun bio izglasan. Izradom razvojnih strategija grada, kao i drugih EU projekata, prijedlozi određenih skupina već su zaprimljeni te se obrađuju.

 Što se tiče uključivanja većeg broja građana, i ove se godine nastavlja slična praksa, te pozivamo sve zainteresirane građane da se uključe. Navedite koje projekte želite vidjeti realizirane u Gradu Poreču-Parenzo, te koje radove smatrate važnima za daljnji razvoj grada. Želimo čuti vaše prijedloge, sugestije i komentare, jer su upravo oni najbolji pokazatelji toga što je potrebno u našem gradu.

Svoje ideje i prijedloge možete dostaviti najkasnije do 06. listopada 2022. godine, osobno u Pisarnicu Grada Poreča-Parenzo, putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili putem društvenih mreža – službena FB stranica Grada Poreča-Parenzo.

Po primitku prijedloga, gradonačelnik, pročelnici i stručne službe Grada Poreča-Parenzo objedinit će sve prijedloge te ih prodiskutirati s članovima vijeća mjesnih odbora, prije uvrštenja u prijedlog proračuna za gradsko vijeće.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email