NEWS
valfresco

Uhićen 56-godišnjak s ilegalnim oružjem

2_msar3423807
07.07.2017. 18:20; Učitavanja: 710; Početna / Crna kronika / Uhićen 56-godišnjak s ilegalnim oružjem

Zbog sumnje da je 56-godišnjak iz Poreča pucao i ranio 27-godišnjaka iz Zagreba u Poreču u četvrtak oko 12 sati, porečka policija je provela kriminalističko istraživanje, te je tijekom petka 56-godišnjak priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske i zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Protiv 29-godišnjaka iz Poreča slijedi prijava zbog neovlaštenog posjedovanja droge za osobne potrebe.

Naime, nemili događaj se odvio na porečkoj Rivi u vrijeme kada je veći broj šetača, stranih i domaćih bio na Rivi. Kad se desio sukob i pucnjava ljudi su panično pobjegli gdje su god mogli, a srećom nitko nije ozbiljnije stradao. Policija je ubrzo nakon incidenta roku došla do osumnjičenih osoba i dovela ih na ispitivanje u postaju. Muškarca, 56-godišnjaka, se sumnjiči da je u Ulici Obala maršala Tita u Poreču, nakon fizičkog sukoba, vatrenim oružjem ozlijedio 27-godišnjaka.

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u pulsku Opću bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobio ozljede nogu te je nakon ukazane medicinske pomoći pušten na kućnu njegu, najvjerojatnije s lakšim ozljedama. U sklopu kriminalističkog  istraživanja temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili pretragu osoba, doma i drugih prostorija pri čemu je pronađen pištolj i šest komada streljiva za kojeg je utvrđeno da 56-godišnjak neovlašteno posjedovao te se protiv njega uz kaznenu prijavu zbog nanošenja ozljeda podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Također prilikom pretrage kod 29-godišnjaka je pronađeno jedno streljivo i 43 grama marihuane za koju je utvrđeno da je neovlašteno posjedovao za osobnu uporabu te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

(M. S. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email