NEWS

Učenici OGŠ Slavko Zlatić nastupili na natjecanju "Daleki akordi" u Splitu

27.04.2010. 00:00; ; Početna / Kultura / Učenici OGŠ Slavko Zlatić nastupili na natjecanju "Daleki akordi" u Splitu
409IMGP2121.jpg

Natjecanje mladih glazbenika Jadrana «Daleki akordi» održano je po petnaesti put u Splitu i Kaštelima od 21.do 24. travnja 2010. godine. Organizator natjecanja je Glazbena škola Josipa Hatzea Split, a suorganizator Područna glazbena škola Fra Bernardina Sokola Kaštela. Pravo natjecanja imaju učenici osnovnih glazbenih škola iz gradova duž Jadranske obale.

U Splitu se održalo natjecanje za klaviriste dok su se gitaristi natjecali u Kaštel Kambelovcu. Natjecanje se odvijalo u 5 kategorija. 5 učenika Osnovne glazbene škole „Slavko Zlatić" Poreč osvojili su ukupno 5 vrijednih nagrada: jednu I. nagradu, jednu II nagradu i tri III. nagrade.

Osnovnu glazbenu školu „Slavko Zlatić" Poreč je u Splitu predstavljao Mate Gašparini, učenik 4. razreda, iz Područnog odjela Vrsar, kojeg je pripremao učitelj Ivan Šuran, i osvojio III. nagradu u III. kategoriji.

U Kaštel Kambelovcu našu su školu predstavljala 4 učenika gitare: Dora Gašparini, Luka Šugar, Tin Glavočević i Dino Hafizović.

U II. kategoriji Tin Glavočević, učenik 3. razreda, osvojio je II. nagradu, a Dino Hafizović, učenik 2. razreda, osvojio III. nagradu. Oba učenika pripremao je učitelj Vlade Brzović.

U IV. kategoriji Ivan Šugar, učenik 7. razreda, kojeg je pripremao učitelj Igor Paro, osvojio je III. nagradu. U istoj kategoriji Dora Gašparini, učenica 6. razreda, iz Područnog odjela Vrsar, koju je pripremala učiteljica Sandra Šustereiter, osvojila je I. nagradu i I. mjesto. Kao apsolutnoj pobjednici natjecanja gitara, Dori Gašparini pripala je čast da nastupi na završnom koncertu laureata natjecanja koji se održao u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu.

Osnovna glazben škola „Slavko Zlatić" Poreč već dugi niz godina uspješno sudjeluje na natjecanju „Daleki akordi". Učenici su bili višestruki apsolutni pobjednici u raznim disciplinama, a ovogodišnji rezultati potvrda su kontinuiranog razvoja škole i kvalitete klavirskog i gitarističkog odjela.

Predstojnica Škole: Anamarija Lovrečić
Ravnateljica učilišta:  Sanja Radetić Fatorić

Print Friendly, PDF & Email