NEWS

Učenici Umjetničke škole Poreč predstavljeni u Siofoku na Balatonu

01
05.06.2023. 14:39; ; Početna / Kultura / Učenici Umjetničke škole Poreč predstavljeni u Siofoku na Balatonu

Mađarski Siofok je grad od 25 tisuća stanovnika u regiji Somogy, a nalazi se na južnoj obali Balatona. Zahvaljujući svojoj popularnosti u turizmu i broju mjesta za izlazak, Siofok je i jedan od najbogatijih mađarskih gradova, a nerijetko ga nazivaju i glavnim gradom Balatona.

Povodom obilježavanja početka turističke sezone na Balatonu, Grad Siofok pozvao je prijateljske gradove da svojom točkom obogate program proslave početka sezone.

Poreč su predstavili učenici plesnog odjela Umjetničke škole Poreč Ariana Zović, Klara Cukrov, Leona Janko, Anja Vanja Terlević i Ivan Bošnjak, predvođeni učiteljicom-mentoricom Andrejom Široki. Izveli su autorsku modernu plesnu predstavu. Njihova se točka posebno istaknula među ostalima te je oduševila brojne okupljene posjetitelje, koji su se tamo okupili nakon održane povorke Siofokom. Mnogobrojnu i šarenu povorku, koja je krenula iz Milenijskog parka, predvodila je limena glazba Bányász iz Várpalote, a pratile su je mažoretkinje, zatim izaslanstva gradova prijatelja s gradskim čelnicima te građani i mladi koji su svojom odjećom dočarali atmosferu s početka prošlog stoljeća.

Na ceremoniji otvorenja sudjelovao je i zamjenik porečkog gradonačelnika, Elio Štifanić, kojemu je uručena i ruža prijateljstva, koja će biti posađena u Poreču u znak trajnog prijateljstva između dva grada i naroda. Štifanić se zahvalio Siofoku na prijateljstvu dužem od dva desetljeća, uz poziv da se i ove godine, već tradicionalno, okupe u velikom broju na plivačkom maratonu Porečki delfin.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email