NEWS

Članice plesnog studija Unique iz Poreča uz plesni klub St.Art iz Karlovca bile su jedine hrvatske predstavnice na svjetskom World Dance Masters

IMG-996b9940b2c03932b3915d255da8eb94-V
05.06.2023. 18:49; ; Početna / Sport i rekreacija / Članice plesnog studija Unique iz Poreča uz plesni klub St.Art iz Karlovca bile su jedine hrvatske predstavnice na svjetskom World Dance Masters

U tjednu od 15. do 21. svibnja u Poreču se održalo svjetsko prvenstvo u plesu World Dance Maters 2023 na kojem je sudjelovalo  više od 7000 plesača. Ove se godine u Poreču  okupio još veći broj plesača iz svih krajeva svijeta, a članice plesnog studija Unique iz Poreča uz plesni klub St.Art iz Karlovca bile su jedine hrvatske predstavnice.

U kategoriji jazz djeca predstavila se Lena Pršeš i među brojnom kunkurencijom zauzela visoko 4.mjesto.Dita Šegon je u istoj plesnoj disciplini u dobnoj kategoriji juniora također zauzela 4.mjesto.

U disciplini jazz predstavile su se i  solistica Katarina Munda, te Rea Biogradlija i Viktorija Ligović s duo točkom predstavile su naš klub u najboljem svijetlu.

U disciplini lyrical predstavile su se Lena Pršeš, Luana Ramaja te Vita Prpić koja je u brojnoj kunkurenciji zauzela visoko 7.mjesto. U kategoriji djeca naše su malene djevojčice debitirale na svjetskom prvenstvu i slavile s visokim 1.mjestom u izuzetno jakoj konkurenciji, a i naše starije plesačice još su jednom pokazale svoje vrhunsko plesno znanje i osvojile 2.mjesto.

U disciplini open predstavila se Vita Prpić,a u disciplini contemporary modern u brojnoj kunkurenciji predstavila se i Sara Brajković sa solo točkom. Vita i Sara su u istoj plesnoj disciplini s duo točkom zauzele visoko 6.mjesto.

Solistice Sara Brajković okušala se i u disciplini musical theatre i izborila 4.mjesto, a u istoj se plesnoj disciplini predstavila i Sara Kocijančić. Natjecanje su zaključile naše plesačice s grupnom koreografijom Prince Ali i zauzele 4.mjesto.

Posebne zahvale idu  Gradu Poreču, koji već dugi niz godina omogućuje porečkim plesačicama da sudjeluju na ovom natjecanju i promoviraju ples.

Nakon uspješnog tjedna, plesačice Plesnog studia Unique prošlog su tjedna zaključile ovogodišnju natjecateljsku sezonu natjecanjem u Puli na Istra dance openu. Plesni studio Unique se iz Pule vratio s 12 osvojenih prvih mjesta, 2 druga mjesta i jednim trećim mjestom. Koreografija Don’t rain on my parade osvojila je 3. nagradu best of the best, a nagradu za najbolju koreografiju natjecanja dobila je koreografija Kao u snu, koreografkinje Josipe Kalac.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email