NEWS

Učenici TUŠ Antona Štifanića povodom “Dana europskih jezika” izradili prigodnu digitalnu knjigu “Povratak u školu”

2020-10-15_08h47_51
15.10.2020. 08:56; Učitavanja: 51; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici TUŠ Antona Štifanića povodom “Dana europskih jezika” izradili prigodnu digitalnu knjigu “Povratak u školu”

Diljem Europe mjesec rujan i listopad posvećeni su slavljenju važnosti poznavanja stranih jezika i provođenju međunarodnih projekata kao što je Erasmus+.

Aktiv stranih jezika TUŠ Antona Štifanića Poreč tradicionalno svake godine organizira radionice kako bi učenici javnosti prezentirali svoje poznavanje stranih jezika. Prethodnih je godina običaj bio izaći na ulice, susresti se s domaćima i gostima te na europskim jezicima, razmijeniti s njima prigodne rečenice, ali i predstaviti im istarske tradicionalne kolače koje su prethodno pripremili naši učenici s nastavnicom slastičarstva.

Ove godine, zbog epidemije koronavirusa, nismo bili u mogućnosti organizirati sličnu aktivnost te smo se s ulica našega grada i s hodnika školske zgrade, zbog poštivanja epidemioloških mjera, prebacili u online bespuća.

Tako su učenici svih razreda Škole pisali radove na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku kako bi prenijeli svoje dojmove o povratku u školske klupe. Međutim, bilo je tu i crteža, video i audio uradaka, a sve to sistematizirano je i uključeno u jedno digitalno izdanje – digitalnu knjigu izrađenu u aplikaciji Book creator pod nazivom „Povratak u školu“. Umijeće naših učenika u poznavanju stranih jezika  te njihove pozitivne dojmove na početku ove po mnogo čemu posebne školske godine, možete vidjeti na  
https://read.bookcreator.com/3GKjhXnbrEMpMGCYP8mEraBcCYG3/qsiBKa9PQZKKSRZdGoU8sw

 

Day of european languages 2020-online book in book creator

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Pentola Porec S2 102020