NEWS

Učenici SŠ Mate Balote uspješno položili ispit za Njemačku jezičnu diplomu !

05.07.2022. 13:55; ; Početna / Novosti / Učenici SŠ Mate Balote uspješno položili ispit za Njemačku jezičnu diplomu !
291753616_438806648252977_523443125834554055_n
Iz Berlina stigli rezultati za DSD I – svi kandidati dobivaju diplomu
I ove godine u ožujku su po 15. put zaredom sedamnaestogodišnjaci naše jezične i opće gimnazije, te ekonomisti koji uče njemački u redovnoj nastavi ili pohađaju fakultativnu DSD-nastavu polagali ispit za Njemačku jezičnu diplomu (Deutsches Sprachdiplom der KMK Berlin) za B1 / A2 razinu.
Već tradicionalno smo prijavili najveći broj kandidata u Hrvatskoj, čak 45, te i dalje slovimo ne samo kao škola s najvećim brojem prijavljenih, nego i kao najuspješnija škola u Hrvatskoj po prolaznosti tj. stjecanju B1 razine.
U pisanom dijelu koji je održan sredinom ožujka prema jedinstvenom europskom referentnom okviru su provjeravane 3 vještine, a to su: razumijevanje pročitanog, razumijevanje slušanja te pisanje eseja na zadanu temu te su odmah poslani u Berlin na ispravljanje. U usmenom dijelu pred komisijom u našoj školi kandidati su trebali prezentirati na temu koju su sami odabrali, a nakon toga u interakciji dokazati da vladaju njemačkim na B1 razini. Bili su vrlo uspješni, a 4. srpnja su stigli rezultati pisanog koji su čak i bolji od očekivanog.
 

Sve čestitke našim učenicama i učenicima kao i njihovim mentoricama.

Ove godine su mentorice bile Marlena Vitasović Orbanić za jezičnu gimnaziju i DSD II-grupu i Mirjam Blažević za opću gimnaziju i ekonomiste.

 
SŠ Mate Balote Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email