NEWS
Best of Poreč

Učenici srednje škole Mate Balote sudjeluju na europskom događanju mladih “Tvoja Europa, tvoje mišljenje”

17.03.2021. 23:13; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Učenici srednje škole Mate Balote sudjeluju na europskom događanju mladih “Tvoja Europa, tvoje mišljenje”
19_427-web2021-en-avec_url

Srednja škola Mate Balote Poreč će od 18. – 20. ožujka sudjelovati na europskom događanju mladih “Tvoja Europa, tvoje mišljenje” koje organizira Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO), tijelo EU-a koje zastupa organizirano civilno društvo.

Ovo već tradicionalno događanje svake godine okuplja srednjoškolce iz svih zemalja EU-a kao i zemalja kandidatkinja.

Ovogodišnja tema je “Naša klima, naša budućnost” i čitava će se konferencija odvijati po uzoru Konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP). Zaključke svojih pregovora učenici će predstaviti potpredsjedniku Europske komisije Fransu Timmermansu. Učenicima će se obratiti i klimatski aktivisti kao što su Belgijanka Anuna de Wever i Adelaide Charlier, a govorit će i potpredsjednica stranke Zelenih u Europskom parlamentu Ska Keller.

U subotu 20. ožujka, po uzoru na konferenciju COP, EGSO će uživo na društvenim mrežama održati javno popratno događanje za mlade pod nazivom „Osmišljavanje sustavnih promjena“. Na događanju će se okupiti nekoliko mladih stručnjakinja i stručnjaka, aktivistica i aktivista te influencerica i influencera kako bi podijelili svoje spoznaje i stručna znanja o klimatskim promjenama u kontekstu sustavnih promjena.

Detaljan program možete pronaći ovdje. Dodatne informacije su u dokumentu u prilogu (dokument je na engleskom jeziku).

Čitavo će se događanje održati online, a linkove putem kojih možete pratiti program su ovdje:

Webstream | European Economic and Social Committee (europa.eu)  

Your Europe, Your Say | Facebook

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani