NEWS
Laguna Ironman 800

U zgradi gradske uprave održan sastanak s predsjednikom Talijanske Unije Mauriziom Tremulom

2021-09-27_21h21_27
27.09.2021. 21:34; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U zgradi gradske uprave održan sastanak s predsjednikom Talijanske Unije Mauriziom Tremulom

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i zamjenik gradonačelnika iz redova pripadnika talijanske nacionalnosti Ugo Musizza susreli su se danas u gradskoj palači s predsjednikom Talijanske Unije Mauriziom Tremulom. Povod sastanku bio je dogovor o daljnjoj suradnji, s obzirom na to da je ovo bio prvi sastanak nakon održanih lokalnih izbora u svibnju.

Na sastanku se razgovaralo o odnosima i tretmanu talijanske manjine u Poreču, školstvu i predškolskom obrazovanju, kulturi, dvojezičnosti i planiranim projektima. Dosadašnja je suradnja obostrano pohvaljena, uz želju da se nastavi u budućnosti. Podsjetimo, nakon što je kroz suradnju s Talijanskom Unijom i Narodnim sveučilištem iz Trsta, u Varvarima izgrađen područni vrtić Talijanskog dječjeg vrtića „Paperino“, izgradnja još jednog područnog vrtića iste ustanove u Dračevcu financirana je EU sredstvima i realizirana je u 2020. godini, dok su u Velom Maju uređene jaslice na talijanskom jeziku.
Nadalje, razgovaralo se i o implementaciji dvojezičnosti, s obzirom na to da je Grad Poreč-Parenzo statutarno dvojezičan grad te ima zaposlenog i službenog prevoditelja, kao i o aktualnom popisu stanovništva. Dodatno, razgovaralo se i o mogućnostima uzajamnog pomaganja i buduće suradnje, posebno po pitanju podrške Talijanske Unije opremanju predškolskih i školskih te podršci ustanovama u kulturi na području Poreča.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email