NEWS

U Zelenoj Laguni Olimpijski trening kamp Europskog Judo saveza

BKJ_3857
Foto: Tino MARIĆ (HJS)
10.06.2024. 10:12; ; Početna / Sport i rekreacija / U Zelenoj Laguni Olimpijski trening kamp Europskog Judo saveza

Od 10. i 26. lipnja sportaši, treneri, komisije i stručnjaci pohrlit će na prekrasni istarski poluotok kako bi sudjelovali u jednom od tri događaja; EJU Olimpijski trening kamp (OTC), EJU Kadetski trening kamp ili EJU Judo Festival 2024.
Zelena laguna u Poreču ugostit će i ove godine više od 1000 sudionika Festivala, a 2024. obilježava sedmo izdanje u Hrvatskoj, a prethodna dva održana su u Turskoj. U Poreču se nalazi aktualna Europska prvakinja Barbara MATIĆ, najuspješniji judaš ikada, Francuz Teddy RINER, kao i dio Japanske olimpijske reprezentacije koja će se boriti ovog ljeta u Parizu.

Sva događanja započinju danas, a za mnoge seniorske sportaše na EJU OTC-u to će činiti dio završne pripreme prije Olimpijskih igara, a za kadete se njihovo Europsko prvenstvo nazire krajem ovog mjeseca.

Kao i uvijek, raspored Judo festivala prepun je mogućnosti; HJS radionice za saveze, Znanstvena i stručna konferencija, STEMSport, Dječji i obiteljski kamp kao i prilagođeni Judo kamp.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza dr. Sanda ČORAK sa zadovoljstvom želi dobrodošlicu judo zajednici u Poreč na još jedno prekrasno ljeto,

– Od početka organiziranja Judo Festivala glavna je namjera bila pokazati da je “judo zaista više od sporta” te ilustrirati višestruku dobrobit bavljenja judom. Rekao bih da smo u tome uspjeli organizacijom raznih aktivnosti za djecu, obitelji, one koji se bave prilagođenim judom. No kako se približavaju Olimpijske igre u Parizu, naglasak je na OTC-u, jer je mnogim elitnim judašima važan za pripreme, ali i za opuštanje uz obalu Plave Lagune u Poreču. Još jedna važna aktivnost je znanstvena konferencija na kraju Festivala koja će okupiti brojne renomirane istraživače i glavne govornike s mnogih sveučilišta, pomažući smanjiti jaz između akademskog istraživanja i judo prakse.

Uz to, festivalu je dodan novi element, događaj izlaganja projekta i umrežavanja.  Europska judo unija s uzbuđenjem najavljuje “Judo – Više od sporta: izlaganje projekta i umrežavanje” Ovaj jedinstveni događaj nudi neusporedivu priliku judo klubovima, voditeljima projekata i entuzijastima da predstave svoje inovativne projekte vezane uz judo i podijele svoju strast prema sportu.

Poreč će još jednom ugostiti Olimpijske, Svjetske i Europske prvake i to nešto manje od dva mjeseca prije održavanja najbitnijeg događanja u godini, Olimpijske igre u Parizu. Sutra, u utorak 11. lipnja jutarnji trening je otvoren za predstavnike medija.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email