NEWS

Pučko otvoreno učilište Poreč zaključilo još jedan uspješan ciklus radionica i tečajeva

poup-obrazovanje-2024
10.06.2024. 09:34; ; Početna / Kultura / Pučko otvoreno učilište Poreč zaključilo još jedan uspješan ciklus radionica i tečajeva

Na kraju još jedne uspješne sezone obrazovnih programa, Pučko otvoreno učilište Poreč sa zadovoljstvom je čestitalo svim polaznicima na njihovom trudu i postignutim rezultatima. Ova sezona bila je obilježena bogatom ponudom tečajeva stranih jezika, glazbenih i plesnih tečajeva, programa mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija, kreativnih radionica i programa usavršavanja, pružajući širok spektar mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj.

Programi jezika obuhvatili su više razina njemačkog i talijanskog jezika prema CEF-u, kao i hrvatski za strance, čime su polaznici imali priliku unaprijediti svoje jezične vještine na različitim razinama. U okviru obrazovnih aktivnosti, posebna pažnja bila je posvećena programima za stjecanje mikrokvalifikacije internetski marketing i brendiranje te programu za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa, koji su se financirali putem sustava vaučera HZZ-a.

Svaka grupa polaznika pokazala je izniman entuzijazam i marljivost, što se odrazilo na njihove izvrsne rezultate. Tečajevi stranih jezika pomogli su polaznicima proširiti komunikacijske vještine, dok su glazbeni tečajevi, uključujući dječji glazbeni vrtić i pripremni glazbeni razred te tečaj baleta i suvremenog plesa obogatili njihove živote kreativnim izražavanjem. Programi mikrokvalifikacija i djelomičnih kvalifikacija omogućili su stjecanje specifičnih znanja i vještina, čime su polaznici postali konkurentniji na tržištu rada. Kreativne radionice održane su u cilju istraživanja i razvoja talenata za djecu i odrasle, dok su programi usavršavanja osnažili profesionalno znanje i kompetencije polaznika, uključujući edukaciju za pomoćnike u nastavi.

Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez izvanrednih predavača koji su svojim trudom, strpljenjem i prenesenim znanjem značajno doprinijeli obrazovnim postignućima polaznika. Njihova sposobnost motiviranja, podučavanja i vođenja kroz proces učenja pokazala se ključnom za uspjeh održanih programa. Predanost obrazovanju ostaje temelj na kojem Pučko otvoreno učilište Poreč gradi svoju budućnost, uključujući i stalno interno usavršavanje u svrhu jačanja kapaciteta zaposlenika Učilišta.

Pozivaju se svi zainteresirani da prate Učilište i u nadolazećoj ljetnoj sezoni, koja će donijeti nove tečajeve i obrazovne programe. Sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe, bilo da žele unaprijediti postojeće vještine ili se jednostavno zabaviti i kreativno izraziti. Pridružite se i nastavite svoju obrazovnu avanturu s Pučkim otvorenim učilištem Poreč jer je učenje proces koji traje cijeli život, a svaka nova sezona donosi nove prilike za rast i razvoj.

 

Voditeljica obrazovanja
Ana Čehić Anić

 

Print Friendly, PDF & Email