VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

U Zelenoj Laguni održan jedan od najjačih međunarodnih hrvačkih turnira – okupio natjecatelje iz 16 zemalja

Trofej Jadrana 2
12.04.2021. 15:31; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Zelenoj Laguni održan jedan od najjačih međunarodnih hrvačkih turnira – okupio natjecatelje iz 16 zemalja

U dvorani Intersport centra u Zelenoj laguni održan je u subotu 10. travnja 2021. veliki međunarodni hrvački turnir 33. UWW (United World Wrestling)  „Trofej Jadrana“. Na turniru je nastupilo 132 hrvača i hrvačica iz 16 zemalja, a natjecali su se juniori grčko-rimskim stilom, te juniorke slobodnim načinom.

Natjecanje se odvijalo do jutarnjih do večernjih sati, kada su na programu bile finalne borbe. Ukupno su u uzrastu juniorki hrvačice reprezentacije Hrvatske odnijele ekipnu pobjedu, ispred ekipe Njemačke i trećeplasirane ekipe Srbije.

U uzrastu juniora, najuspješniji su bili hrvači iz Uzbekistana koji su odnijeli ekipni pehar za najuspješniju ekipu. Drugoplasirani su bili hrvači iz Njemačke, dok su Mađari uzeli ekipno treće mjesto.

Čestitke natjecateljima uputio je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, u finalu natjecanja, koji je istaknuo kako je Poreč je, uz mnoge druge epitete, grad sporta. – To možemo zahvaliti velikom broju zaljubljenika u sport, ali i infrastrukturi koja može ugostiti neke od najvećih sportskih manifestacija uopće. Drago nam je da je Poreč gotovo svake godine domaćin bar natjecanjima europske ili svjetske razine, te vjerujemo da će se stabilizacijom situacije, sportske manifestacije početi vraćati, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Organizatori iz Hrvatskog hrvačkog saveza ističu kako je ove godine, unatoč poteškoćama vezanim uz COVID-19 pristiglo više od 130 hrvačica i hrvača, a turnir su podigli na najvišu razinu do sada, te je kroz godine postao trenutno najjači turnir ove vrste u svijetu za uzrast do 20 godina. Turnir se održava u partnerstvu s Hrvačkim klubom Poreč i Turističkom zajednicom grada Poreča, i to već više od 25 godina, te sukladno uputama i preporukama Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email