NEWS
Adriatic sredina

Tjedna najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
12.04.2021. 15:29; ; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kazalište

ponedjeljak, 12. 4. i srijeda, 14. 4. u 20.00
Kad-tad
komična melodrama
igraju: Suzana Rupenović i Dario Filipović
redatelji: Vesna Stilinović i David Belas
glazba: Barbara Munjas
scenografija: Eni Jekić
izrada scenografije: Ivan Pisak, Valter Černeka
oblikovanje svjetla: Ivan Pisak
ton: Lovro Čepelak
tehničar: Ivan Pisak
autori dramskog teksta: David Belas, Suzana Rupenović i Dario Filipović

Kad-tad predstava je koja je nastavala u produkciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč te koja kroz komediju preispituje pojam sinkroniciteta i neobjašnjivih podudarnosti kojima svjedočimo u životu.

Priča o povezanosti i mogućem zaljubljivanju Helle Rupenske i Artura Kralja prati jedan tipičan dan u njihovim životima. Dan je to kada se njih dvoje sasvim slučajno upoznaju na tramvajskoj stanici čekajući sedmicu, posljednji tramvaj prije noćnih linija i početka novog dana.

Hella je profesorica koja istražuje pojam zla kroz književnost te piše autobiografski roman koji nikada neće objaviti. Artur je uspješan glumac u krizi identiteta što se očitava kroz vrludanje među svim likovima koje ikad odigrao u svojoj bogatoj karijeri. Treće lice voditeljica je radija Sinkro koja poput sveznajućeg pripovjedača čarobnog radija komentira događaje i daje impulse za daljnji razvoj priče.

Sve se isprepliće u na prvi pogled neobaveznom razgovoru dvoje stranaca. Hoće li se zaljubiti, prepoznati znakove? Ili će odgoditi ljubav za neku drugu priliku?

Ulaznice (50 kn) moguće je isključivo kupiti preko internetskog rezervacijskog sustava (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta.

 

utorak, 13. 4, petak, 16. 4., ponedjeljak, 19. 4. i utorak, 20. 4.

Online radionice glume i pokreta kazališta Hotel Bulić

Kazalište Hotel Bulić u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč i Pučkim otvorenim učilištem Poreč organizira online radionice glume i pokreta preko platforme Zoom.

Radionicu glume vodi Senka Bulić, glumica, redateljica i osnivačica umjetničke organizacije Kazalište Hotel Bulić koja će s polaznicima kroz niz vježbi raditi na glumačkim tehnikama suvremenog kazališta. Jure Radnić, glumac, stalni suradnik Kazališta Hotel Bulić i vanjski suradnik na katedri scenskog pokreta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu vodit će radionicu pokreta. Program će omogućiti i stjecanje znanja o različitim formama suvremene umjetnosti.

Program se ostvaruje uz pomoć Ministarstva kulture i medija te Zaklade Kultura Nova.

Program radionica:

  • utorak, 13. 4.              8.00 – 9.00                 radionica pokreta
  •                                     12.45 – 14.15             radionica glume
  • petak, 16. 4.                10.30 – 11.55             radionica glume
  • ponedjeljak, 19. 4.      12.45 – 14.15             radionica glume
  • utorak, 20. 4.              12.25 – 13.25             radionica pokreta

Prijave za sudjelovanje šalju se putem e-pošte na [email protected].

Kino

četvrtak, 15. 4., petak, 16. 4.2 i subota, 17. 4. u 18.00

Čarobni prolaz – sinkronizirano
izvorno ime: Magic Arch
redatelj: Vasiliy Rovenskiy
žanr: animirani
uloge: Ivan Đuričić, Marko Makovičić, Mladen Vasari, Lovro Juraga, Ana Čapalija
trajanje: 82 minute

sadržaj: Uzbudljiva i živopisna avantura odvest će vas u morske dubine, u krajolike očaravajuće ljepote, ali i velike opasnosti. Priča prati mladog dupina bujne mašte i njegovog najboljeg prijatelja koji neprestano otkrivaju nova mjesta za istraživanje i pronalaze brojne čarobne predmete za koje nitko ne vjeruje da su stvarni. Jednog dana otkriju čarobni prolaz koji ih može pretvoriti u ono što žele postati. Nažalost, jegulje su otkrile njihovu tajnu i odlučile su prolaz iskoristiti za preuzimanje Ribljeg grada. Dupini se moraju utrkivati s vremenom kako bi spasili svoj grad. S nizom ljupkih detalja i savršenom najmodernijom tehnikom animacije, ovaj je film pravi užitak za oči i osjećaje.

 

četvrtak, 15. 4., petak, 16. 4.2 i subota, 17. 4. u 20.00

Nobody – kategorija 15
izvorno ime: Nobody
redatelj: Ilya Naishuller
žanr: akcija
uloge: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd
trajanje: 92 minute

sadržaj: Ponekad je mirna osoba, koju nitko ne primjećuje, najopasnija. Bob Odenkirk glumi Hutcha Mansella, neuglednog oca i muža kojeg život ne mazi, a on je potpuno pasivan i prima sve životne udarce bez želje i volje da se odupre. Za vrijeme noćne provale Hutch odbija braniti sebe i svoju obitelj, a njegov sin napada provalnike sa željom da se izbjegne ozbiljno nasilje. Njegov sin Blake razočaran je ocem, a i njegova se žena Becca sve više udaljava od njega. Provala u Hutchu pokreće dugo potiskivani bijes te postaje okidačem koji ga usmjerava na brutalan put osvete, na kojemu se otkriva njegova mračna strana, ali i smrtonosne vještine koje posjeduje. Hutch mora obraniti obitelj od opasnog neprijatelja, vođe ruske mafije.

Internetska kupnja ulaznica na www.rezervacije-poup.hr.

 

Likovna djelatnost

četvrtak, 8. 4. u 19.00

otvorenje samostalne kiparske izložbe Manuela Kozlovića Percepcija paradoksa
Mala galerija, Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 24. 4. 2021.
radno vrijeme galerije: svakim danom 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima

Samostalna izložba pobjednika 13. Profuture, samoukog kipara Manuela Kozlovića, nastoji prikazati skulpture iz drugog kuta gledišta, predstavljene u lebdećem obliku. Za izradu radova Kozlović bira isključivo kamen iz prirode (nikako već obrađene kamene blokove), zato što od takvog kamena, kako kaže, uspijeva izvući ono najbolje. U ovoj izložbi svaka skulptura ima dvosmisleno značenje, koje će netko prepoznati, a netko ne, ovisno o percepciji gledanja na svijet pojedinca. Poanta izloženih  djela je da ništa nije nemoguće, ništa nije neostvarivo i ništa nije onako kako se čini.

Ulaz slobodan.

*Obavezno je nošenje zaštitne maske te održavanje potrebnog razmaka. Ulazak u galeriju dopušten je za najviše pet osoba istovremeno. Molimo da se pridržavate epidemioloških mjera. 

U galeriji Zuccato otvorena je skupna izložba Slovenski grafičari iz Italije u suradnji s Međunarodnim grafičkim centrom iz Ljubljane i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.

autori: Avgust Černigoj, Bogdan Grom, Matjaž Hmeljak, Zora Koren Skerk, Marjan Kravos, Anton Zoran Mušič, Klavdij Palčič, Claudia Raza, Jan Sedmak, Lojze Spacal, Franco Vecchiet, Edvard Zajec, Ivan Žerjal

kustos: Denis Volk

Decumanus 34

trajanje izložbe: do 30. 4. 2021.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima

Izložba slovenskih grafičara u Italiji pregled je grafičkog stvaranja umjetnica i umjetnika koji izviru iz talijanskog prostora ili su u njemu stvarali. Djela prikazana na izložbi vremenski sežu unazad sve do razdoblja između dvaju ratova.

Izložba također predstavlja grafičarke i grafičare koji su surađivali s Međunarodnim grafičkim likovnim centrom iz Ljubljane (MGLC), kao sudjelovatelji i pobjednici Međunarodnog grafičkog bijenala, koji MGLC organizira još od 1955. godine, a u svijetu slovi kao jedan od najvažnijih i najuglednijih grafičkih bijenala. Neki od izloženih umjetnika uvršteni su u grafičke zbirke MGLC-a, neki su stvarali u njegovim grafičkim ateljeima, stoga mnogo izloženih radova dolazi iz te ustanove. Izbor umjetnika iz Italije, koji je sužen samo na one slovenske narodnosti, dopunjen je još s nekim mlađim umjetnicima koji su važni grafički stvaraoci tog prostora.

Izložbu su podržali: MGLC – Međunarodni grafički likovni centar, Ljubljana; Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Zagreb; Ministarstvo kulture Republike Slovenije; Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu; Kulturno društvo za umjetnost KON.

Ulaz slobodan.

Print Friendly, PDF & Email