NEWS
Laguna Ironman 800

U Višnjanu održana edukacija “Uvođenje EURA i praktični savjeti za poduzetnike”

302410779_5437911339621314_5470847273932640519_n
30.08.2022. 23:02; ; Početna / Gospodarstvo / U Višnjanu održana edukacija “Uvođenje EURA i praktični savjeti za poduzetnike”

U četvrtak 25.08.2022. u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Ogranak Istra, HGK Županijske komore Pula te uz domaćinstvo Općine Višnjan održana je u Višnjanu za sve poduzetnice i poduzetnike Višnjana i okolice radionica Uvođenje eura i praktični savjeti za poduzetnike.

Edukciju je kao istaknuta poduzetnica s područja Općina Višnjan moderirala Katarina Peršurić, vlasnica i direktorica tvrtke Pjenušci Peršurić d.o.o. i potpredsjednica KRUGA Ogranak Istra, na čiju je inicijativu radionica organizirana.

Uvodno se je okupljenima obratio načelnik Općine Višnjan Angelo Mattich te zahvalio organizatorima na odabiru Općine Višnjan kao mjesta za održavanje aktualne i zanimljive radionice.
Ticiana Trošt Kožljan pozdravila je ispred HGK Županijske komore Pula u ime predsjednice Jasne Jaklin Majetić te pozvala okupljene da koriste usluge HGK.
Uvodno se je obratila i predsjednica KRUGA Ogranka Istra Gordana Restović, predstavila rad i djelovanje Udruge Krug te zaželjela okupljenima uspješnu i korisnu radionicu.

Prvi dio prezentacije pod nazivom Uvođenje eura i praktični savjeti za poduzetnike održala je članica Kruga Elen Bambić i financijska savjetnica tvrtke Conis Pula, ujedno predsjednica Strukovne grupe računovodstvenih i knjigovodstvenih djelatnosti HGK Županijske komore Pula te temeljem Zakona i Smjernica o uvođenju eura dala niz korisnih uputa poduzetnicima kako prilagoditi svoje poslovanje nadolazećim promjenama koje stupaju na snagu počevši od 05.09.2022. kada počinje obveza dvojnog iskazivanja cijena.
Barbara Vareško Pavlović, direktorica regije Raiffeisen banke za poslovanje sa SME klijentima održala je potom prezentaciju Uvođenje eura kao službene valute u Republiku Hrvatsku te dala pregled promjena sa strane financijskih institucija vezano za konverziju kredita, računa i depozita, prilagodbu platnog prometa te pripremi za korištenje gotovine.

K.P.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email