NEWS
Best of Poreč

U Villi Polesini održana svečana promocija Art&choka festivala

20160607_202255
09.06.2016. 11:54; ; Početna / Novosti / U Villi Polesini održana svečana promocija Art&choka festivala

U Villi Polesini je u utorak, 07.06.2016. u 19 sati, pod pokroviteljstvom Valamar Riviere d.d. održana svečana promocija projekta Art&choka festival, kojeg u partnerstvu provode TUŠ Antona Štifanića i SŠ Mate Balote.

Promociji su nazočili i projekt podržali kolege iz struke, iz hotelskih kuća Valamar i Plava laguna, Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Grada Poreča, Obrtničke komore i ceha ugostitelja, sudionici edukativnih radionica vezanih za projekt, te kolege nastavnici iz obiju škola. Učenici 2. kuhara i 3. thk sa svojim nastavnicima kuharstva osmislili su i pripremili petnaestak hladnih i toplih jela od artičoke, učenici 2. slastičara desetak vrsta slastica na bazi artičoke, kao i čokoladne praline punjene likerom od artičoke, dok su učenici 3. thk bili zaduženi za spravljanje dugog i kratkog koktela, prethodno ga osmislivši i uvježbavši u školi s nastavnikom ugostiteljskog posluživanja. Koktele su prigodno nazvali Polesini i Barbaran.

Jedna grupa učenika istog 3. thk razreda odradila je poslove pripreme i postavljanja svečanih stolova za catering, posluživanje vina i ostale poslove. Uzvanike su pozdravili i o realizaciji projekta govorili ravnateljica Vesna Baranašić i ravnatelj Krešimir Bronić, dok se nakon degustacije posluženih jela i pića, toplim riječima podrške promociji struke obratila pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković. Ugođaj prelijepog ambijenta Ville Polesini upotpunio je na harmonici učenik Mateo Antolović iz 2. razreda agrotehničara.

Svoja vina iz prošlogodišnje berbe predstavile su studentice Veleučilišta u Rijeci, Vinarskog odjela u Poreču, dok je učenica Ivana Domazet iz 3. thk ispričala legendu o Artičoki, lijepoj djevojci u koju se zaljubio Zeus, a njena kolegica Matea Garić dotakla se nekoliko podataka iz porečke povijesti 17. stoljeća, kada su na polju iza crkve Gospe od anđela postojali nasadi artičoke, namirnice koja je u ono doba bila zastupljena na trpezama žitelja Poreča.

Uz prelijep zalazak sunca i pogled na otok Barbaran, gosti su uživali do sumraka, a za učenike je ovo bila izvrsna prilika da „na terenu i u praksi“ uče o pripremi i realizaciji eventa na otvorenom za veliki broj uzvanika.

Ticiana Peteh, mentorica i koordinatorica projekta

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani