NEWS
Laguna Ironman 800

U Umagu do 25. rujna ITF svjetsko seniorsko tenisko prvenstvo – očekuje se oko 2000 tenisača !

itfcroatia1
31.08.2021. 09:09; ; Početna / Gospodarstvo / U Umagu do 25. rujna ITF svjetsko seniorsko tenisko prvenstvo – očekuje se oko 2000 tenisača !

Od 29.8. do 25.9.2021. na 51 terenu uključujući 13 terena ATP stadiona Gorana Ivaniševića u Stella Marisu, 20 terena Umag Tenis Akademije u Katoru i 5 terena u turističkom naselju Polynesija Plava Laguna, 3 terena Tenis centra Jezero, 8 terena Tenis centra Punta i 6 terena Tenis kluba Umag, održava se 2021. ITF Seniors & Jung Seniors World Team and Individual Championship. Rekete će ukrstiti oko 2.000 tenisača iz čitavog svijeta pa i najudaljenijih zemalja poput Japana, Kine, Australije, SAD-a i brojnih drugih zemalja.

„Kvalitetu mečeva u dobnim skupinama koje idu od 35 godina do 60 godina osigurava učešče nekadašnih renomiranih igrača sa svjetske ATP liste kao njemački Davis cup reprezentativac Michael Berrer, nekadašnji 40. igrač svijeta koji je među ostalima slavio pobjedu nad Rafaelom Nadalom te naša bivša 32. igračica svijeta Jelena Kostanič“, ističe Petar Mirić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana.

Veteranski tenis po kompetitivnosti ne zaostaje za mečevima na ATP touru, a i atraktivi poeni će biti mnogobrojni. Brzinomjer servisa koji je postavljen na centralnom stadionu će tako sigurno zabilježiti vrlo impresivne brzine servisa pogotovo u dobnoj skupini +35 u kojoj nastupaju još aktivni ATP igrači.

Na centralnom terenu u Stadionu Gorana Ivaniševića, Grand Standu, igralištu broj 1 i na igralištu u Umag Tenis Akademiji postavljene su kamere koje će sve mečeve putem live streama prenositi u cijeli svijet a u noćnim satima će se emitirati reprize mečeva tako da će se slika iz Umaga 24 sata biti u eteru.

„Ponosni smo što se u Umagu nastavlja sa organizacijom turnira vetranskog tenisa na najvišem nivou. U objektima Plave Lagune tijekom rujna će se ostvariti oko 4500 noćenja, što je dokaz kako je sportski turizam izrazito važan faktor u produljenju turističke sezone“, ističu u Plavoj Laguni.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email