NEWS

U TUŠ Antona Štifanića broj učenika proteklih godina porastao za 20% koji sudjeluju i u brojnim aktivnostima Grada

3
20.10.2023. 08:42; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U TUŠ Antona Štifanića broj učenika proteklih godina porastao za 20% koji sudjeluju i u brojnim aktivnostima Grada

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je jučer Turističko-ugostiteljsku školu Antona Štifanića, za koju kaže da je ponosan da je imamo u Poreču jer je mjesto talentirane, vrijedne i marljive djece i profesora, koji ih vrlo kvalitetno i predano pripremaju za tržište rada. Učenici i profesori pripremili su prezentaciju svojih projekata, te demonstrirali svoje ugostiteljske i kuharske vještine, kako bi gostima predstavili čime se sve škola bavi.

Iako Grad Poreč-Parenzo nije osnivač srednjih škola na svojem području, već je to Istarska županija, gradonačelnik je rekao kako škole u Gradu uvijek imaju partnera i podršku. Zahvaljujući odličnoj suradnji, učenici i profesori redovni su sudionici brojnih gradskih manifestacija poput Slatkog jutra na Adventu i povodom Uskrsa, kao i prilikom velikih sportskih manifestacija ili prijema, za što pripremaju jela i slastice.

Osim toga, Grad je proteklih godina financirao obnovu dvorišta škole, postavu vanjskih tribina, kao i programe Godišnji susreti AEHT-a, Financiranje plaća profesora talijanskog jezika, Međunarodna strukovna natjecanja i za realizaciju projekta “Konobar-amabasador svoga Grada/Il camariere come ambasciatore della propria Citta”s iznosom od 15.300 eura na godinu. S profesorima, učenicima i ravnateljicom bilo je govora o drugim potrebama u kojima Grad još može pomoći u sklopu svojih mogućnosti.

Ravnateljica škole Tatjana Gulić Pisarević rekla je kako je proteklih godina broj učenika u školi porastao za gotovo 20% i iznimno ih veseli pojačani interes za strukovna zanimanja. Škola je vrlo aktivna i po pitanju raznih projekata, poput sudjelovanja i domaćinstva natjecanjima i smotrama na regionalnoj i nacionalnoj razini, Erasmus programima, promoviranju smanjenja upotrebe jednokratne plastike i ostalim aktivnostima u sklopu Eko dana, jer kao škola nose titulu i Eko-škole, Dani otvorenih vrata za zainteresirane učenike i roditelje, te stručna putovanja. Dodatno, ponosni su da svojim doprinosom mogu obogatiti velika događanja u svojem gradu.

Učenici razrednih odjela 2.HTT, 1.kuhara, 3.kuhara, 3.konobara, 3.slastičara i 2. THK., napravili su prezentaciju svojih aktivnosti i prezentaciju sezonskih jela koja pripremaju– hladno predjelo istarskih narezaka i sireva, poširana jaja u umaku od kestena i sira, dinstana junetina s pireom od bundeve i pečenim krumpirima, te fritule. Prezentacije su zajedno s njima pripremili stručni učitelji Tanja Radetić Zidarić, Sebastian Mileša, Sanja Pilato, Biserka Udovičić, te profesorice Stela Stojnić i Ljiljana Badrov Frleta.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email