NEWS
valfresco

U toku su prijave na aMORE EDU: ”PEÎCIA BATANA” dječja kreativna radionica

1 (32)
09.05.2019. 12:06; Učitavanja: 53; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U toku su prijave na aMORE EDU: ”PEÎCIA BATANA” dječja kreativna radionica

U tijeku su prijave za kreativnu radionicu upoznavanja tradicijske gradnje rovinjske batane koja će se održati u subotu 18.05. u Galeriji Sinčić (Zavičajni muzej Poreštine) od 10.00 do 11.00 sati, u sklopu trećeg aMORE festivala. 

”Peîcia batana” je didaktički set razvijen 2016. godine za potrebe edukativnih programa Ekomuzeja Batana. Set se sastoji od kartonskih dijelova koji vještim spajanjem tvore oblik rovinjske batane s oglavnim jedrom koji se naknadno može obojiti. Set je namijenjen učenju o tradicijskoj brodogradnji i pomorskoj baštini, a kod djece potiče i finu motoriku, kreativnost i okulomotoriku. Dizajn i realizaciju potpisuje Udruga za razvoj kreativnih industrija FARO11 iz Rovinja.

Radionicu vode Tamara Nikolić Đerić i Tanja Ranić Rovis iz rovinjskog Ekomuzeja Batana, a namijenjena je djeci od 6 do 10 godina starosti. Maksimalan broj polaznika/ca je 15 te je upis obavezan do 15.5. na mail [email protected] s naznakom RADIONICA BATANA.

Info: https://www.amorefestivalporec.net/blog/prijave-pe%C3%AEcia-batana-dje%C4%8Dja-radionica-upoznavanja-tradicijske-gradnje-rovinjske-batane  

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email