NEWS
Ljekarna

U teškoj prometnoj nesreći na cesti Červar-Tar poginuo policajac

c6a3cc17f557a16f640b
foto: 24sata
23.06.2019. 20:45; ; Početna / Crna kronika / U teškoj prometnoj nesreći na cesti Červar-Tar poginuo policajac

iPress / Glas Istre J

U prometnoj nesreći koja se rano u nedjelju dogodila na cesti Tar-Poreč, poginuo je Tomislav Bašić, 38-godišnji policajac, dok je 43-godišnja policajka teško ozlijeđena kad je na njih dok su putovali na posao naletio 24-godišnji vozač BMW-a, doznaje se od istarske policije koja je privela Alena V., 24-godišnjaka zbog sumnje da je izazivao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom. 

Nesreća se dogodila oko 6,45 kad je 24-godišnjak, vozeći se u BMW-u pulskih oznaka iz smjera Tara prema Poreču, udario u stražnji dio Fiata kojim je u istom smjeru vozila 43-godišnja policajka, doznaje se glasnogovornice istarske policije Suzane Sokač.

Automobil kojim su policajci išli na posao odbačen je izvan kolnika, gdje je udarilo u stablo i zatim se potom se vratilo na kolnik, prevrnuvši se na krov. Policajac je ispao iz automobila i poginuo na mjestu nesreće, dok je teško ozljeđena policajka prebačena u Opću bolnicu Pula.

Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Sve okolnosti nesreće još se utvrđuju. Osim policijskih službenika očevidu je na mjestu nesreće nazočila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andrea Štefekov Ivandić.

iPress / Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email