NEWS

U Taru održano Državno natjecanje iz njemačkog i talijanskog jezika

26.04.2021. 20:53; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Taru održano Državno natjecanje iz njemačkog i talijanskog jezika
178820842_3955885777823885_4337329295275961148_n
Novi način održavanja nastave uveo je novine i u održavanje državnih natjecanja.
Dok se ranije na državna natjecanja odlazilo na tri dana u neku odabranu školu u Hrvatskoj, sada se i taj dio održava na daljinu, online, u matičnim školama, no s direktnim video vezom s državnim povjerenstvima u Zagrebu.
 
Prošli tjedan u Osnovnoj školi Tar -Vabriga održala su se čak dva državna natjecanja – iz talijanskog i njemačkog jezika. Natjecanje je trajalo dva dana, od 22.-23.travnja.
 
U znanju talijanskog jezika natjecale su se ove godine čak četiri učenice OŠ Tar-Vabriga i to učenice osmog razreda Iris Brčić, Erika Stojnić, Asia Pol i Petra Radojčić, pod mentorstvom profesorice Daliborke Škofić, paralelno je Petra Radojčić pristupila i državnom natjecanju iz njemačkog jezika, pod mentorstvom profesorice Danijele Mihić.
Stoga treba posebno pohvaliti Petru Radojčić koja se natjecala iz oba jezika, što znači da je u četvrtak pristupila čak četirima pisanim ispitima, što je izrazito veliki napor i uspjeh!
 
Oba su jezika imala tri dijela natjecanja – pisanje eseja, razumijevanje slušanog i čitanog teksta te usmeni dio. Prvi, pisani dio bio je podijeljen na dva dijela, a učenice su testirane u poznavanju gramatičkih sadržaja, u pisanju eseja na zadanu temu i u slušanju s razumijevanjem, dok su drugi dan natjecanja obavljena usmena ispitivanja u video konferencijskoj vezi sa stručnom državnim povjerenstvom za talijanski i njemački jezik. Testovi su kao i uvijek bili iznimno zahtjevni, a naše su učenice pokazale izvrsno znanje i ostvarile zapažene rezultate.
 
Mentorica Daliborka Škofić izrazila je zadovoljstvo s tijekom natjecanja, a posebice s učenicama koje su se istakle marljivošću i predanim radom, tako da su i rezultati izvrsni.
Na A listi učenica Erika Stojnić zauzela je 3. mjesto, dok se Iris Brčić plasirala na 4. mjesto iste liste. Na B Listi učenica Asia Pol je na 4. mjestu, dok je učenica Petra Radojčić na 8.
Petra se plasirala na 10. mjesto u natjecanju iz njemačkog jezika, a mentorica Danijela Mihić jako je zadovoljna postignutim rezultatom.
 
Sudjelovanje na državnoj razini izrazita je čast kako za učenike i mentore, tako i za školu, a ovi divni rezultati u ovako izazovnoj školskoj godini dokaz su da redovitost i trud u radu i učenju on-line ili u živo daju dobre rezultate.
 
via Radio Centar FB
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email